Žene ne mogu odoleti implantskim umecima koji njihove njihove grudi pretvaraju u božanstvene

01-11-2017
Featured Video Play Icon

Korekcija grudi svakako je najizvođeniji hirurški zahvat u poliklinici Bagatin, kaže opšti i plastični hirurg dr Dinko Bagatin. Ovoj intervenciji podvrgavaju se žene svih dobnih skupina a imati lepše grudi više nije privilegija samo bogatih.  Protekla decenija toliko ih je popularizovala da se na povećanje poprsja danas odučuje sve više pripadnica lepšeg pola, a taj je  trend je i dalje u porastu.

Lepe grudi danas su dostupne svima

Hiljade žena su poboljšale svoj izgled i dobile više samopouzdanja zahvaljujući povećanju grudi. Razvojem nauke i hirurgije, danas je do lepih, oblikovanih i punijih grudi lako doći. Sama operacija izuzetno je brzo gotova kao i oporavak.  Problem koji neretko potiho tišti brojne žene moguće je rešiti u rekordnom roku i za razumnu cenu, pojašnjava dr Dinko Bagatin.

Dizajnirajte svoje grudi pomoću 3D simulacije 

Povećanje grudi hirurška je metoda kojom se poboljšava njihov izgled ili postiže veći volumen. Izvodi se ugradnjom implanta koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili posle dojenja da bi im vratili izgubljeni volumen. Izbor prave veličine implanta najvažnija je zajednička odluka pacijenta i hirurga. Pre same operacije u 3D simulaciji možete da vidite kako biste izgledali nakon zahvata što uvelike pomaže komunikaciji između doktora i pacijentkinje. Taj uređaj naziva se  VECTRA XD 3D i u regiji je dostupan isključivo u  Poliklinici Bagatin.

Operacija i oporavak

Operacija povećanja grudi najčešće traje oko dva do tri sata i izvodi se u opštoj anesteziji što znači da spavate tokom  zahvata. Rez se radi ispod grudi u prirodnoj brazdi dojke, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implanti punjeni silikonskim gelom postavljaju se ispod tkiva dojke ili ispod mišića, a najčešće delomično ispod žlezde i delomično ispod mišića, zavisno o tome koja veličina ili oblik se želi dobiti, kao i o tome da li je vaš posao vezan za veće napore.  Pacijentkinje već drugi dan nakon zahvata mogu funkcionisati normalno ali  to može biti individualno. Mnogi se mogu vratiti na posao unutar 7 do 10 dana no i to zavisi o pojedincu. Potrebno je izbegavati veće napore i dizanje tereta tokom idućih 4 do 6 nedelja.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar