Znakovi koji upozoravaju da vam hidratantna krema koju koristite – ne odgovara!

27-05-2021

Hidratantna krema krema za lice, nezaobilazni je kozmetički proizvod, koji svakodnevno upotrebljavamo ne bi li naše lice bilo nahranjeno, blistavo,   te  što duže zadržalo mladalačku svežinu. No iako se čini lako otići u trgovinu i kupiti kremu, stvar i nije tako  jednostavna jer svako od nas ima drugačiji tip kože.  Čak i ako znate koji tip kože imate, često se zna desiti , da vam krema  ne odgovara iz nekog potpuno drugog razloga. Ovih pet znakova na koži, upozoriće vas da pod hitno promenite preparat koji koristite.

1. Šminka vam nikada nije glatka

Ako vam se make-up tokom dana uvek “raspadne”, verovatno je hidratantna krema koju koristite preteška za vašu kožu. Zamenite je nekom lakšom ili možda losionom za lice.

2. Izbijaju vam bubuljice

Prištići, akne i druge neželjene pojave na vašem licu mogu biti znak da niste odabrali dobru kremu za svoj tip kože. Isprobajte neku kremu koja u sebi ne sadržava ulje ili je namenjena mešovitoj ili masnoj koži.

3. Koža vam uvek izgleda suvo

Iako se svaki dan mažete hidratantnom kremom, koža vam izgleda suvo? To znači da vašoj koži i dalje nedostaje hidratacije pa biste se možda trebali prebaciti na proizvod koji u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu te pokušati raditi piling svaka tri dana.

4. Peče vas lice

Ako vas lice uvek pecka, nakon što nanesete kremu, onda je definitivno vreme da je zamenite novom jer ta koju koristite ne odgovara PH vrednosti vaše kože.

5. Izbijaju vam milije

Znate one male bele tačkice na koži koje se obično pojavljuju oko očiju i koje je nemoguće istisnuti? One se još nazivaju i milije i znak su da je proizvod koji koristite pretežak za kožu pa ga ona ne može upiti. Tada je vreme za novu, lakšu hidratantnu kremu.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar