Istraživanje otkrilo kolike su uobičajene mere vagine

06-08-2023

Nakon što smo saznali savršene mere ženskih grudi, penisa  i ostalih delova tela na kojima su sprovedene razne studije, na red je došao  i ženski polni organ. Naime dr Brooke McFadden je za poznati časopis otkrila rezultate istraživanja, koji su pokazali ”stvarne mere moderne vagine”

Studija na vaginama

Dr Brook McFadden, M.D., profesor asistent  katedre za žensku  medicinu  i rekonstruktivnu hirurgiju na Ohio State Univerzitetu, prezentovala je za Womens Health rezultate istraživanja kojim je saznala standardne mere vagine.  Doktorka je pojasnila kako je vagina mišić koji se poput svih drugih u telu skuplja i opušta.

Istraživanje na uzorku od 200 žena

Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i zbog porođaja. Sve vagine se proširuju tokom seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Rezultati studije koju je dr Brooke sprovela na više od 200 žena, pokazali su da je  vaginalni kanal u proseku dugačak 9,6 santimetra, a širok od 2,5 do 3,5 santimetar.

Veličina usana nema veze s veličinom vagine

Velike usne: To je spoljnji deo koji štiti vaginu. Velike su usne u proseku duge oko 8,1 santimetra. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga – u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 santimetra. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari, kaže dr McFadden.

Prirodna disproporcija malih usana

Male usne: Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sami otvor vagine. Zanimljivost je da je leva mala usna u proseku nešto šira – oko 2,1, a desna oko 1,9 santimetra. Leva mala usna je duga oko 4 santimetra, dok je desna duga oko 3,8.

Klitoris: Postoji zaista veliki raspon veličine klitorisa od žene do žene. Prosečna širina klitorisa iznos oko 0,8 santimetra. Prosečna dužina iznosi 1,6 sa rasponom od 0,4 do 4,0 santimetra.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar