Korekcija kapaka: dugotrajan efekat podmlađivanja od 10 godina

09-08-2023
Featured Video Play Icon

Kako starimo, koža na našim kapcima se opušta a mišići slabe – što nam daje umoran izgled. Iako na tržištu postoji veliki broj preparata, metoda i tretmana koji garantuju savršen rezultat, čini se da jedini pravi i dugotrajni efekat daje blefaroplastika, kaže dr Dejan Miholčić iz klinike DE 

dr dejan miholčić

Kratka intervencija sa dobrim rezultatom

Blefaroplastika se uglavnom izvodi pod lokalnom anestezijom, a  po želji se može raditi i u analgosedaciji.  Kada govorimo o hirurškom zatezanju gornjih kapaka, lekar prvo obeležava tačke po kojima će da ide rez, a potom i odstranjuje višak kože. Linija reza prati prirorodan nabor skriven u gornjem kapku, pa se mesto na kojem je urađena intervencija, ne  može videti, kaže dr Miholčić.

Oslobodite se izgleda ”večno neispavane osobe”

Ukoliko pacijent ima i višak masnih jastučića, oni se takođe uklanjaju radi boljeg efekta. Ova vrsta intervencije idealna je za sve  koji imaju opuštene gornje kapke , radi kojih se doimaju poput ”večno umorne i neispavane osobe.” Rezultat ove korekcije  je otvoren pogled i podmlađen izgled za cca 10 godina, pojašnjava spec za plastičnu i rekontruktivnu hirurgiju.

Dugotrajno rešenje za uklanjanje podočnjaka

Zatezanje donjih kapaka, idealno je rešenje za osobe koje muči višak kože u regiji ispod oka kao  i podočnjaci.  I u ovom slučaju lekar iscrtava tačke po kojima će da iseće višak kože, kako bi  postigao zategnutiji izgled regije na kojoj se vrši intervencija. Sam rez se  nalazi se 1 mm ispod linije trepavica – ne bi li bio posve nevidljiv, nastavlja dr Dejan iz DE klinike.

Fini radovi na donjim kapcima

Ukoliko je kod pacijenta prisutan i višak masnih jastučića – oni se odstranju, dok se u slučaju gubitka masnoće – ona nadomešćuje lipotransferom. Zahvat korekcije donjih kapaka traje oko sat vremena, dok je oporavak cca nedelju dana, nakon koje se i vade konci. Intervencija  daje trajne rezultate,  uz neverovatan efekat podmlađivanja, zaključuje dr Dejan Miholčić iz DE klinike u Zemunu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar