Saznajte 7 najčešćih zabluda o estetskoj hirurgiji

11-03-2018
Featured Video Play Icon

Estetska hirurgija stvar je hirovitosti

Radi često pogrešne slike koje mediju odašilju o estetskoj hirurgiji, ljudi su neretko u zabludi i misle kako je ona rezervisana samo za bogate i slavne. Tome svakako doprinosi i snaga sefija koji su preplavili internet i na kojima svi izgledaju magično. Istina je da osobe čiji izgled igra važnu ulogu u njihovim životima češće odlaze pod nož, no postoje i oni čiji deformitet , ozljeda ili čak životna ugroženost isto tako zahtevaju jednu ili više hirurških intervencija.

To je preskupo!

Poslednjih deset godina estetska hirurgija postala je iznimno popularna pa su se i cene spustile obzirom na broj klinika koji je u porastu, a popularno je i plaćanje na rate. Koliko će vas koštati svakako zavisi o vrsti i broju zahvata na koje ste se odlučili. Posebno treba biti oprezan sa jeftinim ponudama sumljivih klinika, jer velika promena na bolje koju ste želeli dobiti za male novce, nakraju bi vas mogla skupo koštati.

Previše je riskantno 

Istina je da može biti riskantno ali samo ako zahvat obavlja nelicencirani hirurg ili se pacijent ne pridržava postoperativnih uputa kada se može javiti infekcija. Ali srećom takvih je slučajeva malo a pravi estetski hirurg ne samo da će opravdati svoju titulu i iskustvo već vam i dati sve potrebne informacije i upute o proceduri prije i posle zahvata kako bi otklonio i minimalnu mogućnost za rizik.

Videće se ožiljci 

Obzirom da je reč o hirurškom zahvatu normalno je zapitati se i hoće li ostati ožiljak? Facelift ožiljci obično su skriveni uz rub kose i unutar konture ušiju. Kod povećanja grudi ožiljci su skriveni u pregibu ispod dojke, pazuha ili areola, a kod abdominoplastike , su ispod donjeg rublja. Zahvaljujući raznim laserskim tretmanima moguće je i dodatno ožiljak učiniti nevidljivim.

Liposukcija je trajni način za rešavanje od kilograma 

Liposukcija je isisavanje tvrdokornih masnih naslaga koje bi inače bilo jako teško otopiti dijetama i vežbanjem. Ali ako kontrolirana prehrana i sportske aktivnosti ne budu dio vaše svakodnevice , svi otopljeni kilogrami lako se mogu vratiti.

Plastična hirurgija podrazumeva plastični izgled

Plastična hirurgija izvodi se već decenijama i tokom vremena unapredila se do savršenstva. Tome su svakako doprineli razvoj nauke i tehnologije kao i stručnost hirurga koji od svojih pacijenata danas stvaraju prava umetnička dela. Ova zabluda razvila se zahvaljujući pojedincima opsednutima estetskim zahvatima koji se jasno ističu na ulici ili u medijima. Svaki pravi i iskusni stručnjak upozorit će vas pre zahvata kako ”manje je više.”

S implantima se ne može dojiti

To je potpuna glupost jer su implanti smešteni iza tkiva dojke ili čak iza mišića, dok je tkivo dojke nepromenjeno. To znači da žena može dojiti, čak i kad ima implante u grudima.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar