Previše filera uzrokuje ”lice poput jastuka” i ”veveričje obraze”: Pogledajte Madonu, Meg Rajan i Nikol Kidman

10-03-2018
Featured Video Play Icon

Znaci starenja na licu, poput izraženih nazolabijalnih bora ili gubitka volumena,  danas se se najčešće efikasno tretiraju pomoću hijaluronskih filera. Nažalost, preterana upotreba ovog preparata rezultovaće tzv. ”pillow face” sindromom, odnosno ”licem poput jastuka”. 

Šta je ”lice poput jastuka”?

Ovaj neželjeni efekat prevelike količine filera u licu, na svojoj su koži ostetile i neke velike zvezde poput Madonne, Nikol Kidman i Meg Rajan.
Prepoznaje se po prevelikom volumenu određenih regija lica, zbog čega ono izgleda podbulo i pomalo neprirodno.  Punila za lice tj fileri su zaista odličan način za prikrivanje znakova starenja, ali od izuzetne je važnosti da ih aplikuje stručnjak, kako bi se izbegli već navedeni,  kao i problemi poput ”veveričjih obraza”.

Kako izbeći ”pillow face”?

Prilikom koriščenja filera u borbi protiv starenja, tehnika je sve. Ključna stvar koju treba znati prilikom nadomeščivanja gubitka volumena, jeste da koža s godinama gubi elastičnost. Ukoliko posao obavi nestručna osoba, to može dovesti do nepredvidivih ishoda  kao što su npr. grudvice. Povećanje volumena lica ne znači da bi trebalo ubrizgati velike količine dermalnog filera, jer to dovodi do preopterećenja samog lica, neprirodnog izgleda , a negativno utiče i na elastičnost kože.

Koji su rizici ?

Dobra vest je da su dermalni fileri uglavnom sigurni za upotrebu. Međutim, postoje neki rizici koji mogu nastati, kao što je alergijska reakcija  ili neželjeni izgled kada ga se previše ubrizga. Ovi rizici nikada se neće desiti ako vam tretman obavljaju provereni doktori koji pored toga, uvek koriste punila koja su odobrena od strane FDA.( Američka agencija za lekova)

I čuveni Rambo , očito da je preterao sa količinom filera u svom licu

Na vrhu teksta nalazi se video sa holivudskm dermatologom dr Dr. Ilyom Reyteom koji je okarakrerisao Madonnino lice, kao i količinu filera koju je injektirala u njega.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar