Neguje kožu, beli zube, čuva vitku liniju i podstiče erekciju kod muškaraca. Sve to može banana!

13-03-2018

U želji da održimo lepotu, skloni smo da potrošimo dosta novca na skupe tretmane, međutim ovo voće ne samo da će vam pomoći  da izgledate lepše i svežije, već će sačuvati i vaš novčanik.  Sastojci kojima obiluje banana potpomažu regeneraciju kože i vraćaju sjaj  licu.

Banana – riznica vitamina i minerala

Osim što je ukusno voće, banana je i prava riznica vitamina, minerala i supstanici koje pozitivno utiču na naše zdravlje, ali i naš izgled. Antioksidanti, vitamin C, A, D, E, magnezijum, zink, selen, kalijum imaju blagotvorno dejstvo na naš organizam, kožu, kosu i zube, tako da možemo reći da je banana pravi eliksir mladosti i lepote.

Leči akne i suvu kožu 

Ukoliko imate problem sa aknama, suvom ili masnom kožom, ukoliko vas muče sitne bore ili staračke pege pravi melem za vaše lice su upravo banane. Njihovo blagotvorno dejstvo na kožu je višestruko, pružite vašoj koži dodatnu negu i napravite masku od banane. Ishidrirajte vaše lice tako što ćete zgnječenu bananu naneti na lice i ostaviti da deluje 15 do 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a zatim poprskajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Trenutni efekat koji daje ova maska je mekša i nežnija koža.

Čuva vitku liniju 

Iako slatka, kao bogati izvor vlakana koji doprinose boljem varenju, banana je sjajan saborac u održavanju vitke linije. Zdravi ugljeni hidrati koje sadrži pomažu nam da se odreknemo unosa onih loših. Bogata je kalijumom koji je zaslužan, kako za regulaciju krvnog pritiska i funkcije srca, tako i za uklanjanje viška vode iz organizma, i na taj način uspešno pomaže u borbi sa celulitom.

Beli zube i podstiče jaču erekciju 

Koristite je kod izbeljivanja zuba, kao i u borbi protiv podočnjaka. Njeno lekovito i blagotvorno dejstvo je višestruko. Za kraj ne možemo da ne spomenemo i pozitivno delovanje na jaču erekciju kod muškaraca.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar