Fileri i masnoća ne mogu ispeglati kožu na vratu!

18-03-2018
Featured Video Play Icon

Koža na vratu slabije je prokrvljena od kože lica te je zbog toga sklonija preranom stvaranju bora i gubitku tonusa. Ono što dodatno pogoršava stanje  je i platizma, veliki mišić vrata, koji svojom kontrakcijom vuče kožu , stvarajući tako i vertikalne i dijagonalne bore. Kako podmladiti navedenu regiju otkriva dr Jasmina Lalošević, spec Evropskog instituta na naučni antiejdžing u Parizu. 

”Zahvaljujući nano fat graftingu konačno možemo rešiti problem opuštene kože vrata, jer složićete se , vrat ne možemo puniti filerima kao ni masnoćom jer bi ih onda udebljali. I drugo … ne bismo mogli homogeno čitavu površinu vrata tretirati”, pojašnjava dr Jasmina Lalošević – stručnjak za antiejdžing.

Nanomasnoća sadrži najfinije čestice poput matičnih ćelija, faktora rasta i ostalog materijala potrebnog za regeneraciju i izgradnju tkiva

”Nanofat” je novi koncept u graftingu masnoćom , koji omogućava tretiranje vrlo finih bora i podmlađivanje kože. Nakon što se izoluje iz našeg tela i filtrira tako da sadrži nano supstance, masnoća se koristi kao materijal za tretiranje kože vrata. Ona obiluje matičnim ćelijama, faktorima  rasta i drugim regenerativnim tvarima.

”Uz pomoć nanofat graftinga moguće je tretirati regije vrata i podvaljka. Naravno, uz pravilnu kombinaciju sa radiofrekvencijom i mezoterapijom , jer te iste ćelije trebate nahraniti , stimulisati ih i pružiti im mogućnost da prežive”, zaključuje dr Lalošević.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar