Antiejdžing životni stil: imperativ je sa 50 i 60 izgledati kao sa maksimalno 40

01-08-2021

Antiejdžing životni stil podrazumeva način i navike koje će obezbediti mladolikost i lice koje sporo i lepo stari, budući da je imperativ današnjice da u petoj i šestoj deceniji, osoba izgleda kao da ima najviše 40 godina

Anti age ishrana za lepo lice

Lepo lice se neguje spolja i iznutra. Za spoljašnju negu su zaduženi kvalitetni prirodni preparati koji kožu štite od spoljašnjih uticaja i pomažu joj da nadoknadi važne nutritijente koje sa protokom vremena gubi. Pored toga, lepota i mladalački izgled se neguju iznutra izbalansiranom, zdravom ishranom. Prijatelji mladolikosti su namirnice bogate vitaminima, mineralima, Omega masnim kiselinama, antioksidantima. Na anti age trpezi treba da se nađu sledeće namirnice: masne morske ribe kao što su losos, tuna, skuša, sardina,  voće i povrće svih boja,  orašasti plodovi,  semenke,  bobičasto voće,  obilje vode i biljnih čajeva.

Prirodna krema za bore oko očiju

Zbog svoje delikatnosti, ali i mimičkih pokreta lica, smejanja, plača, naprezanja vida tokom rada, vožnje, gledanja televizije, koža oko očiju prva pokazuje znakove starenja.  Za predeo oka, koje trepne 10.000 puta samo za jedan dan, potrebno je malo više ciljane nege. Sa kremom za predeo oko očiju treba početi već oko 30. rođendana. Najbolja krema za bore oko očiju nije obavezno najskuplja. Ona mora da ispuni nekoliko važnih kriterijuma: da je prirodna i blaga jer bi hemikalije mogle iritirati oči, da dobro dubinski hidrira tanani predeo kože oko oka,  da vraća elastičnost, da podstiče sintezu kolagena i elastina, da vraća čvrstinu koži,  da pozitivno deluje na podočnjake. Nanošenje kreme za bore na predeo oko očiju bi trebalo da postane dobra navika svake žene koja praktikuje dobar životni stil protiv starenja.

Nezaobilazna zaštita od sunca

Iako preplanula osoba izgleda srećnije i oseća se srećnije, koža je zategnutija, sitni nedostaci su manje vidljivi, UV zraci su već odavno proglašeni za jednog od najvećih neprijatelja mladolike kože. Na žalost, nakon kratkog vremena,  taman ten se lagano ljušti, a na koži ostaju produbljene bore, dehidrirana koža i po neka pega ili tamna fleka. Oštećenja kože nastala delovanjem UV zraka su kumulativna. Ovo znači da su trajna, sabiraju se od sunčanja do sunčanja. Osobe koje se mnogo sunčaju bez zaštite prepoznaju se po dubokim borama na licu. Ipak, sunce je izvor života. Neophodno je za sintezu D vitamina u organizmu. Sunčevi zraci podstiču sintezu serotonina – hormona sreće u organizmu.

Biorevitalizacija lica je važna anti age navika

Protokom vremena metabolizam kože se usporava, količina kolagena i elastina koji koža stvara se smanjuje. Kolagenske niti se oštećuju zahvaljujući spoljašnjim faktorima, facijalnoj mimici, nepravilnoj nezi. Na licu se stvaraju fine linije i bore. Kozmetičke procedure kojima se koži nadoknađuje vlažnost i podstiče unutrašnji proces samoobnavljanja zovu se biorevitalizacija lica. Ona se sprovodi kroz različite procedure. Najpoznatija je ubrizgavanje hijaluronske kiseline koja koži vraća punoću, popravlja teksturu i ravna fine linije na licu. Tu su zatim hemijski pilinzi, dermaroleri za lice i druge procedure. Na dermatologu je da odluči o biorevitalizujućem tretmanu koji će nabolje odgovoriti specifičnim potrebama svakog lica.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar