Anus de luxe: cene intervencija penju se do 25000 dolara

21-01-2022

Američki plastični hirurg dr Evan Goldstejn usko se specijalizovao za podmlađivanje anusa. Njegov rad uključuje sužavanje, fiksiranje i oblikovanje analnog  otvora, sa svim alatom koje plastična hirurgija poznaje, uključujući i botoks. No to nije sve…

dr evan goldstein

Estetika anusa ga učinila slavnim

U intervju za Njujork post, dr Evan je priznao da je prvo radio sa pacijentima koji su imali kancer anusa i hemoroide, ne shvatajući da ovo područje ima veliki potencijal. Kasnije je počeo da nudi usluge sužavanja i fiksiranja analnog otvora, kao i botoks anusa.  Cena intervencija se u zavisnosti od zahteva klijenata, kreće od 5.000 do 25.000 dolara. Dobit njegove klinike rasla je 20% iz godine u godinu, a danas pored ove na Njujorkškom Menhetnu, dr Goldstein poseduje i kliniku na Beverly Hillsu.

Tretmani na anusu

Dr Goldstein nije jedini hirurg specijalizovan za intervencije na anusu. Dr. Norman M. Rowe iz Njujorka , koristi neinvazivnu radiofrekventnu energiju za zagrejavanje i stezanje analnih tkiva, a dr. Zuri A. Murrell iz Los Anđelesa nudi usluge analnog podmlađivanja i izbeljivanja navedene regije. Svi lekari ističu kako se ova vrsta  tretmana poslednjih godina veoma popularizovala. Ove vrste intervencija mogu se pronaći i u nekim beogradskim klinikama.

Lečenje analnih fisura botoksom

Za lečenje fisura, injekcije botoksa  se apliciraju oko anusa, u unutrašnji analni sfinkter, čime se smanjuje grč mišića. Posledično, delovanje botoksa smanjuje bol i povećava dotok krvi u fisuru, što doprinosi njenom bržem zarastanju. Ubrizgavanje botoksa u unutrašnji sfinkter stvara privremenu „hemijsku sfinkterotomiju“, omogućavajući zarastanje fisure. Oko 60 do 80% fisura zarasta nakon jedne injekcije.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar