Spirulina: besmrtna alga i najpotpuniji poznati izvor hrane

15-01-2022

Spirulina je besmrtna plavozelena alga koja je najpotpuniji izvor hrane u svetu. Osim što regeneriše ceo organizam, prava saveznica lepote jer održava optimalno stanje važe kože, kose i noktiju. Na tržištu se uglavnom može pronaći u obliku praha ili tableta  

Šta je Spirulina?

Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koji stvaraju kiseonik i koji su omogućile evoluciju viših oblika života u prirodi. Spirulina je besmrtan organizam koji se obnavlja već 3 milijardi godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK.

Najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu

Spirulina je najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu. Obiluje hranljivim materijama u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća, semenja ili biljaka, a uz to ima brojne koristi za ljudski organizam. Jača imunitet, hrani, čisti, obnavlja, podmlađuje i štiti od bolesti.

Održava optimalno stanje vaše kože, kose i noktiju

Spirulina pomaže da se očisti krv, što je dobro za zdravu, glatku i lepu kožu. Suva kosa bez sjaja, lomljivi nokti su posledica loše ishrane. Nakon 2-3 nedelje korišćenja Spiruline vaša kosa će postati sjajnija i gušća, nokti manje krti i jači.

Obiluje beta-karotenom, hlorofilom i GLA

Beta-karoten štiti kožu i daje elastičnost. Snažan antioksidans koji usporava starenje kože. On takođe pomaže za bolji ten kod sunčanja. Hlorofil pročišćava krv i dobar je protiv upala kože. Gama linolenska kiselina (GLA) štiti kožu od UV zračenja, dehidracije i aktivira cirkulaciju krvi u koži.

Tretman za lice sa Spirulinom

Zdrobite 8-10 Spirulina tableta i pomešajte ih sa jogurtom ili Vašom omiljenom maskom. Nanesite smesu na lice i ostavite da odstoji 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom. Tretman deluje na tri načina, čisti, opušta i neguje kožu.

Spirulina protiv akni

Ako vaš metabolizam ne funkcioniše kako treba, unutrašnje pročišćenje isto tako ne funkcioniše kako treba. Kao rezultat toga organizam odbacuje toksine kroz kožu, pri čemu se pojavljuju akne i različiti problemi sa kožom. Spirulina pročišćava organizam i telo, i poboljšava metabolizam, tako da su pojava akni i problemi sa kožom smanjeni.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar