Brazilski stomatolog putuje svetom i besplatno vraća osmeh na lica pacijenata

18-03-2020
Featured Video Play Icon

Brazilski stomatolog Felipe Rosi putuje svetom da bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat

dr Felipe Rosi

Besplatni osmeh dr Felipea

Tridesetosmogodišnji Felipe je pokrenuo humanitarnu organizaciju „Por1sorriso“ 2016. godine, a on takođe u saradnji sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom sveta. Rosi smatra da svoj život treba posvetiti nečemu što je dobro za zajednicu. Njegova nastojanja da ispunjava svrhu svog života odvela su ga i izvan Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gde ljudima pomaže da dobiju nov osmeh i ne naplaćuje im svoje usluge.

Morali su da joj izvade sve zube

Teri Rimer, jedna je od mnogih pacijenata kojima je ovaj stomatolog pomogao. Za ”Truth theory” je podelila priču o svom životu pre operacije. Spomenula je vreme kada nije mogla imati pristojnu fotografiju, jer su je svi izazivali da se nasmeje, a ona nije mogla.  Osim estetskih problema, Rimer je imala problem sa zubima i nije mogla da jede. Njeno stanje bilo je toliko loše da su morali da joj povade sve zube i ugrade novu kost.

Kroz pakao do raja

Operacija je bila veoma složena i bilo je potrebno nekoliko meseci da bi se oporavila.  Živela je svaki dan u velikim bolovima, a lekovi koje je morala da uzima ,dovodili su do uznemirene probave. Teri je prošla kroz pakao kako bi mogla da vodi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebala imati. Mladi stomatolog pomogao je mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao. Svetu su svakako potrebni ljudi kao što je on.

Više transformacija koje je besplatno uradio dr Rosi, pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Instagram Dr Felipe Rossi 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar