Brzo i efikasno se rešite nadutog ili ”zgužvanog” jutarnjeg lica

18-10-2017

Nema osobe kojoj se nije desilo da se ujutru probudila umornog izgleda a koji se očitovao u  natečenom  ili ‘zgužvanom” licu. Razlozi za to mogu biti razni no glavni je obično neprospavana noć tj .veoma malo sna. Srećom, i za taj problem postoje mali trikovi koji će vam pomoći da brzo, ‘’razbudite umorno lice’’ i učinite ga odmornim.

-Nakratko lezite na krevet, tako da vam glava visi sa ruba.  Na taj način , krv će vam pojuriti u lice i razbuditi vas. Isti efekat možete postići ako se savinete  leđima unatrag što više možete i glavu zabacite unatrag. To ne samo da će poterati krv u glavu već će i razbuditi i mišiće u celom telu.

-Ujutru se istuširajte toplom i hladnom vodom naizmenično . Ovakvo tuširanje podstaknuti će cirkulaciju i vratiti vam “boju”.

-Ako su vam oči natečene, na njih prislonite hladnu kašiku (zvuči čudno ali deluje),  ploške krastavca ili ledene vrećice čaja od kamilice.

-Protiv nadutog lica efikasan je i ovaj recept. U vodu dodajte nekoliko kapi limuna i maslinovog ulja. Izijte u kalupe za led i stavite u zamrzivač. Svako jutro iskoristite po jednu kockicu leda tako da lagano prelazite njome preko lica. Hladnoća će smanjiti natečenost, limunov sok zateže kožu a maslinovo ulje joj daje vlažnost.

– Dajte očima dozu kofeina. Umočite vatice u ledenu kafu, ocedite i lagano pritisnite ispod donjeg kapka kako biste smanjili natečenost i podočnjake. Isto možete da uradite i sa nakvašenim kesicama zelenog čaja. Kofein je vazokonstriktor i diuretik, pa smanjuje krvne sudove, ublažava natečenost i smanjuje podočnjake.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar