Celulita se nemoguće rešiti u potpunosti

21-06-2023

Celulit je normalna pojava koja se javlja kod većine žena, čak i kod onih koje su u dobroj formi. Redovna vežba, kvalitetna ishrana i održavanje zdravog načina života mogu pomoći u smanjenju vidljivosti celulita, ali nije realno očekivati potpuno uklanjanje

Ne postoji metoda za trajno uklanjanje celulita

Dolaskom leta, većina žena je fokusirana na doterivanje linije kako bi spremno dočekale odlazak na plažu i pokazivanje lepog, negovanog tela. Međutim, koliko god se one trudile,  celulita se nemoguće u potpunosti rešiti,   Iako nijedna metoda ne može garantovano ukloniti celulit u potpunosti, međutim postoje načini za uticaj na njegovo smanjenje. Efikasnost anticelulitnih tretmana može varirati od osobe do osobe. Neki ljudi mogu primetiti vidljivo poboljšanje, dok drugi možda neće imati iste rezultate.

Kombinacija vežbanja i kardio treninga

 1. Sagorevanje masti: Kardio trening, poput trčanja, vožnje bicikla ili plivanja, pomaže u sagorevanju masti. Kada sagorevate masti, to može smanjiti nakupljanje masnih naslaga koje doprinose izgledu celulita.
 2. Jačanje mišića: Vežbe koje se fokusiraju na jačanje mišića nogu i zadnjice, poput čučnjeva, izdržaja ili vežbi sa tegovima, mogu poboljšati tonus mišića u tim područjima. Kada su mišići čvršći, koža može izgledati glađe a celulit će biti manje izražen.
 3. Poboljšanje cirkulacije: Fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju krvi i limfnu drenažu. Bolja cirkulacija može pomoći u uklanjanju zadržane tečnosti i toksina koji mogu doprineti izgledu celulita.

Zdrava ishrana

 1. Smanjenje masnih naslaga: Unošenje previše masne hrane i prerađenih namirnica može doprineti nakupljanju masnih naslaga koje čine celulit vidljivim. Zdrava ishrana bazirana na svežem voću, povrću, celovitim žitaricama, nemasnim proteinima i zdravim mastima, može pomoći u smanjenju ukupnog procenta telesnih masti.
 2. Unos antioksidanata: Antioksidanti, koji se nalaze u namirnicama poput bobica, šumskog voća, tamne čokolade, orašastih plodova i zelenog povrća, mogu pomoći u zaštiti kože od oštećenja slobodnih radikala i poboljšati njen izgled.
 3. Hidratacija: Dovoljan unos vode može pomoći u održavanju hidratacije kože i poboljšanju njenog izgleda. Hidrirana koža može delovati glađe i manje naglašeno celulitom.
 4. Vlakna i detoksikacija: Namirnice bogate vlaknima, kao što su cela zrna, voće i povrće, mogu pomoći u regulaciji varenja i uklanjanju toksina iz organizma. To može imati pozitivan uticaj na ukupno zdravlje kože, uključujući i smanjenje vidljivosti celulita.

Masaža

 1. Poboljšava cirkulaciju: Masaža stimuliše protok krvi u područjima koja su pogođena celulitom. Poboljšana cirkulacija može pomoći u uklanjanju zadržane tečnosti i toksina, što može smanjiti izgled celulita.
 2. Stimuliše limfnu drenažu: Limfna drenaža je proces uklanjanja viška tečnosti, toksina i otpadnih materija iz tkiva. Masaža može podstaći limfnu drenažu, pomažući telu da se oslobodi zadržane tečnosti i toksina koji mogu doprineti vidljivosti celulita.
 3. Razbija masne naslage: Masaža može pomoći u razbijanju masnih naslaga i poboljšanju protoka masti kroz limfni sistem. Ovo može olakšati smanjenje masnih naslaga i vidljivost celulita.
 4. Poboljšava tonus kože: Redovna masaža može poboljšati tonus kože i teksturu, čineći je glađom i manje izraženom celulitom.

Anticelulit tretmani

 1. Limfna drenaža: Limfna drenaža je tehnika masaže koja podstiče protok limfe i uklanjanje toksina i zadržane tečnosti iz tkiva. Ovo može smanjiti oticanje, poboljšati cirkulaciju i smanjiti vidljivost celulita.
 2. Radiofrekvencija: Radiofrekvencija je postupak koji koristi toplotnu energiju kako bi prodrla u dublje slojeve kože. Ovo može poboljšati cirkulaciju, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina, čime se koža zateže i smanjuje vidljivost celulita.
 3. Vakuum terapija: Vakuum terapija koristi vakuumski aparat koji stvara usisnu silu na kožu. Ova tehnika može poboljšati cirkulaciju, povećati protok krvi i limfe, razbiti masne naslage i smanjiti vidljivost celulita.
 4. Mezoterapija: Mezoterapija uključuje ubrizgavanje koktela aktivnih sastojaka, poput enzima, vitamina i aminokiselina, u dublje slojeve kože. Ova procedura može poboljšati cirkulaciju, smanjiti masne naslage i poboljšati tonus kože, čime se smanjuje vidljivost celulita.

FOTO: Arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar