Cene stomatoloških usluga u Srbiji su i do 10 puta niže u odnosu na neke zapadne zemlje

25-08-2017

Poslednjih godina porastao je broj pacijenata iz inostranstva koji se odlučuju da razne estetske zahvate urade u Srbiji. Već ranije smo pisali o cenama impanta za grudi kao i ostalih kozmetičkih intervencija,  koje  su znatno povoljnije u odnosu na zemlje Europske unije, no stranci koji se odluče da kod nas poprave ili rekonstruišu  zube, uštedeće neverovatnu svotu novaca!

Pored korekcije nosa, povećanja grudi,  liposukcije i ostalih neinvazivnih tretmana lepote , posebno  mesto među estetskim korekcijama na koje se odlučuju stranci , zauzeli su zubi. Naime, pacijenti iz inostranstva koji se odluče da u Srbiji urade svoj Holivudski osmeh, mogli bi da prođu i do 10 puta jeftinije nego da su zahvat obavili u matičnoj zemlji.

Postavljanje jednog zubnog implanta u Srbiji košta od 650 do 700 evra, a u zapadnim zemljama između 2.000 i 6.000 evra. Okvirna cena jedne metalokeramičke krunice kod nas je oko 100 evra, dok je u zemljama Evropske unije i Amerike od 600 do 1.000 evra, a negde i više.

Plombiranje zuba u Srbiji košta od 20 do 45 evra, a u EU oko 150 evra. Za izbeljivanje zuba kod nas bi trebalo izdvojiti oko 50 evra, a „preko granice” oko 150 evra. Snimak zuba ortopan ovde staje oko 1.000 dinara, a na primer u Nemačkoj 100 evra.  Svakako valja istaknuti i da se veliki broj pacijenata iz inostranstva, osim zbog niže cene, odlučuje da stomatološke zahvate  urade u Srbiji i radi stručnosti domaćih zubara.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar