Cirkonijumski dentalni implanti daju najviši estetski rezultat u nadoknadi prednjih zuba

21-03-2022

Cirkonijumski dentalni implanti odgovaraju najvišim estetskim standardima, posebno ukoliko je reč o prednjim zubima. Materijal od kojeg su izrađeni ima čvrstoću koja je čak tri puta veća od titanijuma 

Implanti kao nezamenjiva zubna nadoknada

Već mnogo puta smo pisali o dentalnim implantima koji su savršena estetska i funkcionalna nadoknada za izgubljen zub. Njihova čvrstoća krije se u materijalu od kojih su izrađeni – titanijumu. No ponekad njime ne možemo postići visoku estetiku, posebno ako je reč o prednjim zubima a uz to imamo i nezahvalnu podlogu za ugradnju.

Keramički implanti – savršenstvo za izgubljene prednje zube

Prednji zubi su nešto šta nam prvo upada u oči i upravo zato protetski radovi u toj regiji moraju da budu besprekorni. Titanijum se neretko ne može savršeno uklopiti u prirodnu okolinu zuba, zato su se pojavili novi – cirkonijumsko keramički implanti.

Najviši  estetski standardi

Novi implanti od cirkonijum dioksida mogu da ispune najviše standarde kad je estetika zuba u pitanju. Nikakve tamne nijanse više ne utiču na lepotu restauracije kao u slučaju tanke prozirne gingive, a savršeni rezultati mogu se postići čak i kod niske gingive.

3 puta čvršći od titanijuma

Naučne studije pokazale su da mali broj pacijenata razvija alergije na metale, zato ova vrsta implanta predstavlja pouzdanu alternativu za njih. Pored bele boje koja je izgledom prihvatljivija, materijal  od kojeg su izrađeni cirkonijumski implanti  ima čvrstoću koja je tri puta veća od titanijuma, pokazuje idealnu elastičnost kao  i dugotrajnu otpornost na frakturu.

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar