Neverovatno je koliko obična operacija nosa može da izmeni čoveka!

26-09-2017

Jedan od najupečatljivijih delova lica je nos. Iako je većina zadovoljna njegovim izgledom , ima i onih prema kojima priroda i nije bila blagonaklona kad je estetika tog dela lica u pitanju. Srećom, živimo u vremenu u kojem svi nedostaci mogu brzo da se koreguju. Do novog izgleda i samopouzdanja danas se dolazi za svega 60ak minuta. 

Rinoplastika, drugi je naziv za plastičnu operaciju i korekciju nosa. Govorimo o domenu plastične hirurgije, a za postizanje željenog rezultata obuhvataju se izmene hrskavice, kosti, kože, potkožnog tkiva, mišića i ligamenata.

Važno je znati: rinoplastika nije operacija koja ima samo estetski karakter – ukoliko imate devijaciju nosne pregrade, ovim zahvatom se i to može rešiti, čime će vam biti olakšano disanje kroz nos.

Neka istraživanja pokazuju, da kada upoznajemo neku novu osobu, prvo ćemo primetiti njeno lice, pa ostatak tela, a na licu, prvo zapazimo nos. Naravno da je mladim ljudima fizički izgled veoma bitan, da ne kažemo da je na prvom mestu, ali tome u prilog govori činjenica…

da su najčešći pacijenti koji vrše ovu intervenciju, osobe od 18-25 godina starosti, i to podjednako i muškarci i žene. Gornja starosna granica za ovu vrstu operacije ne postoji, ukoliko je vaše opšte zdravstveno stanje dobro.

Ovo je jedna od  od najčešće izvođenih estetskih operacija, a sama tehnika je toliko uznapredovala da se sve obavlja rutinski. Za oporavak obično treba oko nedelja dana a rezultati zaista znaju da budu neverovatni. Pogledajte fotografije i prosudite sami.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Komentari

Ostavite komentar