Neverovatno je koliko obična operacija nosa može da izmeni čoveka!

23-03-2022

Jedan od najupečatljivijih delova lica je nos. Iako je većina zadovoljna njegovim izgledom , ima i onih prema kojima priroda i nije bila blagonaklona kad je estetika tog dela lica u pitanju. Srećom, živimo u vremenu u kojem svi nedostaci mogu brzo da se koreguju. Do novog izgleda i samopouzdanja danas se dolazi za svega 60-ak minuta. 

Šta je rinoplastika?

Rinoplastika, drugi je naziv za plastičnu operaciju i korekciju nosa. Govorimo o domenu plastične hirurgije, a za postizanje željenog rezultata obuhvataju se izmene hrskavice, kosti, kože, potkožnog tkiva, mišića i ligamenata. Važno je znati: rinoplastika nije operacija koja ima samo estetski karakter – ukoliko imate devijaciju nosne pregrade, ovim zahvatom se i to može rešiti, čime će vam biti olakšano disanje kroz nos.

Ovo je jedna od  od najčešće izvođenih estetskih operacija, a sama tehnika je toliko uznapredovala da se sve obavlja rutinski. Za oporavak obično treba oko nedelja dana a rezultati zaista znaju da budu neverovatni. Pogledajte fotografije i prosudite sami.

Nos je prvo što drugi vide na nama

Neka istraživanja pokazuju, da kada upoznajemo neku novu osobu, prvo ćemo primetiti njeno lice, pa ostatak tela. Na licu, prvo zapazimo nos. Naravno da je mladim ljudima fizički izgled veoma bitan, da ne kažemo da je na prvom mestu, ali tome u prilog govori činjenica da su najčešći pacijenti koji vrše ovu intervenciju, osobe od 18-25 godina starosti, i to podjednako i muškarci i žene. Gornja starosna granica za ovu vrstu operacije ne postoji, ukoliko je vaše opšte zdravstveno stanje dobro.

FOTO : arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar