Izbegavajte korekciju nosa filerima, ukoliko nosite neadekvatne naočare

17-07-2023

U poslednje vreme izuzetno je popularna nehirurška korekcija, odnosno izravnavanje  nosa – pomoću hijaluronskih punjača.  Ali čini se kako to i nije baš najbolje rešenje za sve one koji često ili stalno nose neadekvatne naočare jer na tom delu, nos doslovno upadne

pre i posle tretmana hijaluronskim filerom

Momentalni efekat sa ograničenim dejstvom

Korekcija grbavih noseva pomoću filera, već neko je vreme izuzetno popularan tretman. Ova nehirurška intervencija izvodi se pomoću kanile i hijaluronskog punjača, koji se ubrizgava u regiju na kojoj je izražena grba, dajući momentalni privid ravnog nosa. Međutim, ovaj efekat ne traje večno a tretman je potrebno ponavljati svakih 6-12 meseci, budući da je hijaluron prirodni sastojak kože koji se s vremenom razgrađuje u organizmu.

Neadekvatne naočare, izobličavaju hijaluron u nosu

Veoma važno je znati da ukoliko se odlučite za izravnavanje nosa hijaluronskim  filerima, morate nositi odgovaraće naočare – bilo da je reč o onima za vid ili za zaštitu od sunca. To znači, da one moraju imati ”papučice” koje drže naočare na bočnim stranama nosa. Naočare ”bez papučica” se oslanjaju direktno na gornju stranu nosa koja je podvrgnuta tretmanu i  vremenom stvaraju udubljenje u hijaluronu.

I nakon hirurške korekcije zabranjeno je nositi naočare

Plastični i rekonstruktivni hirurg dr Nataša Popović, potvrđuje sve navedeno te dodaje kako je trajno rešenje za izravnavanje nosa – hirurška korekcija, međutim, nošenje naočara nakon operacije je strogo zabranjeno: ”Korekcija grbe na nosu pomoću filera je brza i efikasna neinvazivna procedura, nakon koje treba izbegavati određene stvari. To svakako uključuje i nošenje neadekvatnih naočara. Hirurška korekcija nudi trajno rešenje, ali i nakon ove operacije strogo je zabranjeno nositi naočare, sve dok nos u potpunosti ne zaceli. ”

dr nataša popović

FOTO: arhiv

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar