Da li su bršljan i maslinovo ulje najubojitiji neprijatelji celulita?

01-06-2020

Celulit je od pamtiveka jedan od najvećih ženskih neprijatelja. Na raznorazne načine trudile su da reše ovaj problem , a svake godine pojavi se na desetak novih pripravaka koji uveravaju da uspešno staju na kraj toj noćnoj mori pripadnica lepšeg pola. Nedavno se u ruskim medijima pojavio recept, za navodno čudotvoran i gotovo besplatan kućni pripravak protiv celulita. Priprema i terapija su naporne, ali daju brze i dobre rezultate, piše Sputniknews

Oblozi od bršljana

Uzmite desetak listova bršljana, iseckajte ih na najsitnije komadiće, a potom stavite u gazu i izgnječite. Tako usitnjene i u gazi, nanesite ih na mjesto gde imate celulit preko noći i s tim oblogom prespavajte. Ova metoda daje brze i dobre rezultate, tvdi Sputniknews.

Bršljan i maslinovo ulje

Postoji i drugi savet. Oprane listove bršljana – što je list mlađi to bolje – nagurajte u posudu od pola litra a potom nalijte maslinovo ulje do vrha. Ostavite na polutamnom mestu i svaki treći dan promućkajte. Pobrinite se da posuda svaka tri dana bude na drugoj strani.  Nakon 12 dana, sadržaj posude procedite i sa tom se tekućinom namažite svaku večer posle tuširanja – naravno samo na kožu gde je celulit.

Metode za eliminaciju celulita 

Ukoliko niste pristalica domaćih pripravaka , uvek postoje efikasni tretmani mršavljenja kao i hirurški zahvati poput liposukcije, koji će konturisati vaše telo, baš onako kako želite.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar