Dolaskom toplijih dana, potrebno je izbegavati ove tretmane lepote

10-05-2019

Dolazak toplijih dana, jako sunce i visoke temperature prosto ne dozvoljavaju da se rade neki tretmani lepote , budući da propratne posledice na koži mogu biti veoma nepovoljne

Tretmani za izbeljivanje fleka

Povećanjem temperature zraka, pojačava se i intenzitet sunčevog zračenja, zbog čega bi trebalo izbegavati tretmane za izbeljivanje fleka. Oni redukuju količinu melanina u koži, koji je zaslužan za sve promene pigmenta, a kako UV zračenje pospešuje i ubrzava nastanak melanina, izbeljivanje fleka ne samo da neće imati efekta, već može i pogoršati stanje. Ovo pravilo važi i za kozmetičke preparate za izbeljivanje koji se koriste kod kuće.

Vrućina poništava efekat hemijskog pilinga

Tretmani voćnim koselinama ili hemijski pilinzi mogu izazvati iritacije, pa se posle njihovog korišćenja upotrebljavaju hladne obloge da bi se iritacija smirila. Bilo kakvo dodatno zagrevanje kože, čak i ako ste u hladu a napolju je toplo, samo će dodatno iritirati kožu i poništilo sva blagotvorna dejstva tretmana. Iz tog razloga hemijski piling ili tretman voćnim koselinama rade u proleće ili na  jesen, a nikako leti.

Tretmani koji hidriraju kožu 

Usled visokih temperatura, preporučuju se tretmani koji podižu tonus i zadržavaju vlagu u koži, dajući joj one minerale i bazne elemente koje inače gubi leti usled pojačanog znojenja. Na primer, preparati na bazi algi su poželjni, kao i tretmani koji sadrže prirodni kolagen poput elastina, morskog kolagena ili hijaluronske kiseline.

Anticelulit tretmani tokom leta

Tokom letnjih meseci svakako treba izbegavati anticelulit tretmane koji se rade uz intenzivno zagrevanje, pa vam mogu doneti više štete nego koristi. Leti dolazi do širenja krvnih sudova usled visokih temperatura vazduha a dodatno zagrevanje, masaže i posle svega toga izlazak na visoku temperaturu može dovesti do pucanja kapilara pa čak i do ozbiljnijih oštećenja krvnih sudova. Uz to, preterano zagrevanje dovodi do dehidratacije pa se celulit ubrzano ponovo stvara.

Jako sunce i lasersko uklanjanje dlačica ne idu zajedno

Lasersko uklanjanje dlačica, pogotovo sa lica izbegavajte leti. Ako se već odlučite za tretman, ne smete se uopšte izlagati suncu, kako posle prvog, tako i posle naknadnih tretmana a svaki I najkrači boravak napolju zahteva upotrebu kreme sa visokim SPF.

 

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar