Dr Boris Stamenković: kako se rešiti prebojanosti desni, nastale zbog dotrajalosti metalkeramičkih zubnih nadonkada?

02-06-2017

Prebojanost desni zbog metalkeramičkih nadoknada nije lako sakriti od tuđih pogleda, pogotovo, ako volite puno da se smejete. Ovaj problem, dugo je mučio i pacijente, kao i same stomatologe koji su se osećali potpuno bespomoćno u rešavanju istog.

Prebojanost gingive nastaje usled otpuštanja jona iz metalkeramičkih nadoknada, koje se ugrađuju u desni. Karakteristike tog prvenstveno estetskog dentalnog problema, očituju se u, estetski neprihvatljivoj tamnoj boji na gingivi, koja je veoma lako uočljiva.

Dugo vremena doktori su smišljali razne metode i načine kako da uspešno iziđu na kraj s tim. A onda sam jednog dana, u saradnji sa dr Anom Savinom, dermatologom –  ujedno i permanent make up majstorom iz Moskve, došao na ideju kako da vratimo boju gingive u prvobitno stanje, kako bi ona bila estetski i vizualno prihvatljivija.

Naime,  pobojali smo zubno meso pacijenta metodom tetoviranja, ali sa prirodnim pigmentima. Pazili smo i da nijansa bude što sličnija boji desni. Rezulati su bili zapanjujući.  Sam zahvat je bio brzo gotov a zbog delovanja anestietika i potpuno bezbolan.

Zahvaljujući ovom otkriću, danas se može uspešno rešiti prebojenost gingive.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar