Nipošto ne konzumirajte ove namirnice ako imate problem sa aknama

03-06-2017

Akne mogu nastati zbog brojnih uzroka, ali ako ih se ne možete rešiti duže vreme, savetujemo da svakako svoju ishranu prilagodite ovom problemu. Izdvajamo namirnice koje bi trebali izbegavati.

1. Šećer
Ne kažemo da više nikad ne smete pojesti malo torte ili kockicu čokolade, ali ako su sastavni deo vaše ishrane slatkiši, bombone i gazirana pića – vreme je za drastične promene.

2. Alkohol
Alkohol u kratkom roku može pogoršati stanje vaše kože, naročito kad je žestina u pitanju. Smanjite alkohol na minimum, a tu i tamo sebi priuštite čašu dobrog vina.

3. Mlečni proizvodi
Mnogi ljudi pate od nekog oblika problema varenja mlečnih proizvoda pa se tako oni često povezuju i sa bubuljicama.

4. Prerađeno meso
Prerađene šunke, kobasice i slične stvari koje jedeš u sendviču nikako nisu dobre za kožu koja je sklona aknama. Prebaci se na sendviče od tunjevine ili sendviče sa povrćem.

5. Beli hleb
Čak i ako niste tolerantni na gluten, beli hleb i testenina nisu dobri za vas jer se pretvaraju u šećere. Zamenite ih celovitim žitaricama.

6. Loše masnoće
Masna ulja za prženje hrane vaš ten čine gorim, a stručnjaci kažu kako je margarin jedan od najvećih neprijatelja kože koja je sklona bubuljicama jer ga telo teže vari.

7. Hrana pečena u dubokom ulju
Hrana pečena u dubokom ulju nije dobra za vašu figuru, a ni za kožu pa je ovakve obroke zaista najbolje izbegavati.

8. Aditivi
Obojena hrana, veštački šećeri… Sve to utiče na izgled vaše kože. Na neko vreme okrenite se voću, povrću, celim žitaricama, ribi i crvenom mesu i brzo ćete uočiti razlike u izgledu vaše kože.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar