Dr Kasuo Miyake i dr Petar Dragić treniraju ruske lekare za operacije vena

25-01-2020
Featured Video Play Icon

Proširene vene predstavljaju jedan od najraširenijih zdravstvenih problema savremenog doba i najčešće se javljaju kao posledica genetskih predispozicija ali i načina života. Tim povodom održana je konferencija za medije zbog dolaska 15 vrhunskih ruskih lekara i vlasnika najpoznatijih klinika u Ruskoj Federaciji koji će učestvovati na treningu u Evropskom trening centru za vensku estetiku

Dr Petar Dragić – hirurg za vene i kapilare

Ruski lekari na edukaciji u Beogradu

Danas postoji više metoda lečenja proširenih vena i kapilara, kao i veliki broj proizvoda – koji na žalost, ne postižu nikakav rezultat. Savremene laserske operacije predstavljaju najveći pomak i terapijski najbolju opciju u lečenju proširenih vena. Laserska metoda lečenja danas se primenjuje kako u svetu, tako i kod nas. Dr Petar Dragić je na konferenciji rekao da se dve decenije kao lekar obučavao i operisao po klinikama u Evropi i svetu, lečeći laserom vene i kapilare – bolest od koje pati dve trećine svetske populacije. Dragić će sada  svoje znanje podeliti i sa Ruskim kolegama.

Evropski edukativni trening centar

”Okupili smo se zbog predstavljanja jednog novog centra koji se zove Evropski edukativni trening centar, koji će prenositi sva znanja koja mi imamo i širiti ih dalje po svetu. Imali smo zadovoljstvo da primimo 15 lekara iz Rusije. To su vrhunski stručnjaci i vlasnici eminenthih klinika koji su došli u našu zemlju , da steknu neka nova znanja u lečenju kapilara. ”, rekao je dr Petar Dragić –  srpski hirurg za vene i kapilare ujedno i svetski priznati stručnjak.

Aleksandar Borcan-Harčenko – ambasador Ruske federacije u Srbiji

Ruski ambasador uveličao konferenciju svojim prisustvom

Na konferenciji su govorili profesor dr Borislav Vekić, Njegova ekselencija Aleksandar Borcan-Harčenko, ambasador Ruske Federacije u Srbiji, dr Petar Dragić, vaskularni hirurg i osnivač Evropskog trening centra za vaskularnu estetiku, dr Evgenije Berežnoj i dr Denis Borsuk te dvojica ruskih lekara koji dolaze na obuku o venskoj estetici.  „Cilj je da naši odnosi budu okrenuti usponu. Ovo je grana od velikog značaja za obogaćivanje veza i odnosa u oblasti zdravstva. Pokušali smo da napravimo dodatne korake i da imamo napredak u mnogim oblastima. Medicina i zdravstvo su važne sfere i u razvoju dobrih veza i odnosa možete i u tome računati na pomoć naše ambasade“, rekao je Harčenko.

dr kasuo miyake – izumitelj CLaCS metode

CLaCS tehnika – inovacija dr Miyakea

Glavni gost predavač u Evropskom edukativnom trening centru bio je dr Kasuo Miyake iz Sao Paula. ”Na ovom predavanju naučićemo lekare kako da klasifikuju i tretiraju vene koje narušavaju estetiku, pomoću CLaCS tehnike. CLaCS se sastoji od kriolasera i krioskleroterapije. Reč je o kombinaciji hladnoće i transdermo lasera koji ‘skuva’ venu a onda je ohladi. Sinergija ove dve metode je u stanju da pruži mnogo bolji i brži rezultat , a pored toga je veoma pouzdana i sigurnija od ostalih.”, izjavio je dr Kasuo Miyake – inovator ClaCS tehnike. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar