Srpkinja koja je snagom uma izgubila 44kg za 8 meseci, autor je najprodavanije knjige na Amazonu

26-01-2020
Featured Video Play Icon

“Promena je moguca i nikad nije kasno za rad na sebi” , kaže četrdesetdevetogodišnja Lidija M Rosati,  autor Monentum strategy metode, ujedno i žena koja je za 8 meseci , zahvaljujući samo svom umu – smršala a 44 kg. Svoje iskustvo opisala je u “Gaining while losing” – najprodavanijoj knjizi na Amazonu. Pogledajte njenu priču…

Ko je Lidija Marković Rosati?

Lidija Marković Rosati je bivši londonski bankar, NLP trener, motivacioni govornik, kokreator “Momentum metoda“, koji čini skup alata za život pun samopouzdanja, ujedno i prva Srpkinja koje je ušla u najuži izbor za prestižnu britansku nagradu „Žena inspiracija 2017. (Inspirational Women 2017 awards – UK). Pre nje ovu čast su ponele Helen Miren, Selma Hajek… U junu 2018. našla se na listi 33 uspešnih žena u regionu bivše Jugoslavije. Uz sve navedeno autorka je bestselera ”Gaining while losing – the gentle art of transformation’ u kojem je opisala proces gubitka 44kg za 8 meseci, zahvaljujući samo snazi uma. Knjiga je proglašena najprodavanijom na Amazonu.

Lidija na početku svoje transformacije

Borba sa kilogramima

Nakon bezuspešnih pokušaja da smrša, Lidija se osećala još izgubljenije nego ranije i u tom trenutku shvatila je da nijedna dijeta, niti enormna količina “hrane za utehu” ne može da učini da pronađete sebe. Potrebno je da se zaustavite i suočite sa sobom i sa svojim demonima: ”Dijeta vam nije potrebna, jer da dijete funkcionišu jedna bi bila dovoljna i to bi bilo to, znate. Dijete ne šljakaju! Kad sam izgubila kilograme, većina ljudi je rekla, dobro ok, smršala si ali ćeš u roku od nekoliko meseci ili godinu dana, ponovo vratiti te kilograme , jer statistika to pokazuje. Fuck statistics, ja nisam statistika!”, kaže Lidija M Rosati.

Promena mora započeti iznutra

”Znači, važno je da odlučiš , i važno je da zaista budeš super iskren prema sebi! Ja sam puno puta bila na raznoraznim dijetama, i odricala se hleba, vina….i raznoraznih stvari. Mnogo je tu bilo odricanja, i ništa nije funkcionisalo. Sve funkcioniše do određenog trenutka, pa se onda kilogrami vrate…..ili se vrate onoliko koliko sam ih izgubila, ili se vrate duplo ili troduplo više. I to je jedan u stvari eklatantan primer onoga, da ako menjamo stvari  spolja, ništa se ne dešava iznutra. Kad ti promeniš stvari iznutra, onda možeš i da očekuješ rezultate spolja. Većina ljudi, nažalost, ide spolja očekujući da će se nešto desiti unutra. Spolja gladac, unutra jadac, kaže dobra srpska poslovica, i to nikome nije donelo puno koristi.”, pojašnjava Lidija.

Postavite svoja pravila 

”Prilikom svoje transformacije, prvo sam prestala da tolerišem tuđi bullshit, kao i da budem dostupna za sve. Shvatila sam da energija debele žene koju sam nosila, je zaista bila neka vrste zaštite od svih raznoraznih napada i ljudi, koji su jednostavno hteli da uzmu apsolutno sve što im je bilo dostupno od mene. Prestala sam ići na kafu sa ljudima koji su bili tu samo da uzmu , da dobiju…. Ja se nakon toga vratim kući iscrpljena, dok oni odu inspirativni, sa puno ideja, poleta i elana. U tim momentima nisam mogla da se saberem., i onda sam utehu tražila u  hrani, vinu….”zaključila je Lidija. Ceo intervju koji je gospođa Marković Rosati dala za naš portal, pogledajte u videu na vrhu teksta.

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar