Dr Malivuković: nisam pobornik malog nosa i velikih jagodica

02-04-2024
Featured Video Play Icon

Iako se u svetu teži prirodnijem izgledu u Srbij se forsira onaj prenaglašen. Iako je reč o nekoj vrsti mode,  dr Ana Malivuković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije, kaže kako odbija takve pacijente.  Prilikom estetskih korekcija, težim oponašanju prirodnosti, dodala je   

starlete kao primer prenaglašenog izgleda

Mediji su iskreirali trend prenaglašenih korekcija

Mediji igraju ključnu ulogu u oblikovanju stavova i percepcije lepote. Promocija određenih idealnih standarda lepote putem medija može imati veliki uticaj na to kako se ljudi percipiraju i kako se osećaju u vezi sa svojim izgledom. U Srbiji, kao i u nekim drugim istočnoevropskim zemljama, popularan je prenaglašen izgled koji se često promoviše kroz medije i lica koja se pojavljuju u eteru. Dr Ana MAlivuković spec plastične i rekonstrultivne hirurgije ne podleže trendovima lepote i kaže da je prirodan izgled onaj koji će da uvek bude u modi.

Srbija je Meka i Medina estetske hirurgije

”Mogu da kažem da je Srbija negde Meka i Medina estetske hirurgije ali ukusi se jako razlikuju. Samim tim i pacijenti biraju svoje doktore prema svojim osećajima šta je lepo. Lepota je individualna stvar ali ja uvek težim da to izgleda potpuno prirodno. Samim tim, neće stajati svakoj ženi ili muškarcu – isti nos, iste usne ili iste grudi.Tako da jako je važno da prilagodimo našoj fizionomiji tela i lica i da ne odstupamo mnogo od prirode”, kaže dr Malivuković.

Između naglašenog, lepog i preteranog je velika razlika

”Ja nisam pobornik ni malog nosa ni velikih jagodica i ne ispunjavam takve želje pacijentima. Uvek je pitanje, da li to žene rade zbog sebe ili rade da bi zadivile neku drugu ženu ili muškarca? Opet se vraćamo na preterivanje koje je u Srbiji prisutno. Ženstveno je da žene imaju naglašenije usne ili jagodice.  Međutim, između, naglašenog i lepog i preteranog je velika razlika. Tako da bih savetovala da se te preterane korekcije nikada ne koriste i da se uvek zadržimo u nekoj dozi dobrog ukusa”, zaključuje dr Ana Malivuković, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar