Veštačka ishrana za gubitak kilograma je otrov

31-03-2024
Featured Video Play Icon

Postoje razne metode za gubitak kilograma koje se nude, od kojih je većina neefikasna. Za jednu od njih, veštačku hranu namenjenu mršavljenju, prim dr Milan Colić kaže da je otrov koji nema stvaran efekat. Upozorava i na varljivost ‘tek’ dijeta  

Hrana za mršavljenje u prahu, ne daje trajne rezultate

”Naš organizam je u prncipu isti kao i pre desetine hiljada godina, kada smo trčali, lovili i trošili se mnogo više nego sada.  Kako prolazi vreme, naravno i metabolizam se usporava, Kilaža se lakše dobija a teže se gubi. Postoje mnoge metode za gubitak kilograma ali ono protiv čega se ja zaista borim su veštačke ishrane koje vidimo oko nas – cvetaju. To su otrovi!”, rekao je prim dr Milan Colić, referirajući se na veštaćku ishranu za gubitak kilograma u prahu.

Prirodno je gubiti pola kilograma nedeljno

”Često čujemo nešto dezinformacije poput, uveli smo dijetu, oslabili 5kg za 7 dana ili 7kg za 5 dana.  To je prosto nemoguće i nije normalno! Normalno fiziološko slabljenje se zove ‘pola kilograma nedeljno’. Znate li koliko je pola kg nedeljno? Koliko godina ima nedelja? 52. Koliko je to u godinu dana? 26 kilograma. E to je normalno i fiziološki i ta se težina neće vratiti. A ne da je mršavite nekakvom kupus dijetom ili nekakvom ishranom koja se propagira na televiziji, gde se otvori kesica i koja unutra sadrži pitaj Boga šta?! Koja će da izazove povećanje volumena u stomaku, posle koga ćete imati na duže staze veliki problem i čuveni jo-jo efekat”, nastavlja dr Colić.

Slušajte nutricionistu i ne nasedajte na ‘tek’ dijete

”Ne treba nasedati na te tzv ”tek dijete”. Najbolje je ukoliko možete da poslušate savet nutricionista, što zvuči da je najlakše ustvari a ispostavlja se da je negde – najteže. Treba da imate 5-7 obroka dnevno. Ako to ne ide, onda izaberite neku od procedura koje neće uključivati hemikaliju, otvaranje nekih instant kesica ili neku dugotrajnu muku, koja će vas odvesti u možda neku drugu hroničnu bolest koje niste bili čak ni svesni”, zaključuje dr Milan Colić, spec opšte hirurgije.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar