Dr Nenad Josipović: Mommy makeover je san svih novopečenih mama!

27-06-2017

Iako je trudnoća  velika radost za svaku ženu, ona na telu ostavlja i neke neželjene posledice. Višak kože  na stomaku, obešene grudi ili  velika količina masnoće u određenom regionu , samo su neki od problema sa kojima se neretko suočavaju nove mame.  Upravo njima namenjen je ”mommy makeover” odnosno makeover za mame , tokom kojeg se uz pomoć hirurških zahvata,  telo pacijentkinje koreguje i dovede u stanje kao pre trudnoće, –  pojašnjava naš frankfurtski stručnjak za lepotu , dr Nenad Josipović -estetski i plastični hirurg. 

Mommy makeover je estetski zahvat namenjen ženama, koje se nakon porođaja žele što pre vratiti u formu, kao i u stari konfekcijski broj odeće.  Zahvat se obavlja se u jednoj ili više operacija, koje uključuju korekciju  odnosno podizanje grudi spuštenih nakon dojenja, kao i razne metode eliminisanja suvišnog masnog tkiva, bilo da je reč o abdominoplastici, liposukciji ili nekom tretmanu mršavljenja.

Podizanje grudi , rutinska je operacija koja se obavlja u opštoj anesteziji i traje oko dva časa. Grudi se obično podižu ugradnjom implanta koji im daje željeni volumen. Ukoliko su se grudi jako spustile a uz to povećale, radi se redukcija ( smanjenje grudi) , a potom i njihovo podizanje sa implantima ili  vlastitom masnoćom. Nakon dva dana provedenih u bolnici, pacijentkinja može ići kući , pod uslovom da u narednom periodu nosi medicinski brus, kao i izbegava podizanje bilo kakvog tereta.

Ukoliko se koža u predelu abdomena pacijentkinje opustila u tolikoj meri da  izgleda estetski neprihvatljivo , izvodi se abdominoplastika – kojom se višak tkiva odstrani uz zatezanje. Rez od operacije , nalazi se skriven ispod donjeg veša. Nakon zahvata se nosi poseban steznik uz preporučeno mirovanje .

Kada je reč o neželjenoj masnoći, ona može da se eliminiše uz pomoć liposukcije. To je veoma brz i efikasan način za smanjenje konfekcijskog broja.   Masnoća se isiše iz tela kanilom, a operacija je relativno  brzo gotova, uz kratki oporavak.

Svi navedeni zahvati mogu da se urade istodobno. Nakon oporavka , novopečene mame ne samo da se mogu vratiti u stari broj farmerki, već sa svojim novim telom, mogu i prošetati plažom u bikiniju bez ikakve nelagode.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar