Dr Nikola Bakiš: opasnosti samostalnog izbeljivanja zuba

22-09-2019
Featured Video Play Icon

U poslednje vreme na internetu, a posebno u promocijama na društvenim mrežama , možemo pronaći  mnoga sredstva za izbeljivanje zuba. Olovke za izbeljivanje zuba, trakice za beljenje, raznorazni neodgovarajući splintovi ..samo su neki od njih. No svi ti kućni tretmani kriju veliku opasnost od oštećenja zuba radi nepravilne upotrebe preparata 

Stomatolog Nikola Bakiš, dr med

Opasnosti samostalnog beljenja zuba

”Čak i u brojnim veledrogerijama i apotekama možete kupiti nekakva sredstva koja na ovaj ili onaj način bele zube. Nama je dužnost da kažemo, da su svi ti proizvodi napravljeni komercijalno i tako da svoju neindividualnost kompenzuju nekom jačinom – jačinom sredstva za beljenje unutar samog proizvoda , a vrlo često vode i do krajnje vrste zloupotrebe. Pacijent nema nikakvu kontrolu, odnosno niko mu nije objasnio da li i koliko sme da koristi takvo jedno sredstvo , i koliko puta sme da ponavlja.”, pojašnjava stomatolog Nikola Bakiš, dr med.

Olovke za kućno izbeljivanje zuba

Koliko para toliko muzike

”U želji da uštede novac ali i dobiju  neko veoma reklamirano sredstvo za beljenje zuba , pacijenti su vrlo često su dovedeni u zabludu i ne razmišljaju koje se sve opasnosti kriju iza toga a čiji će rezultat biti oštećenje zuba . Tačno je da, kada se jednom ošteti zubna gleđ, neće doći do regeneracije. Prečestim i preagresivnim beljenjem zuba, takođe može doći do izbijanja belih mrlja – hiperfluoroze , hipersenzitiviteta zuba, te će pacijenti zauvek imati problem.”, kaže dr Bakiš – vlasnik stomatološkog centra  Dental corner esthetics

Minijatrurna LED lampa za kućno izbeljivanje zuba

Jedino sigurno izbeljivanje je ono kod stomatologa

Sa druge strane, protokol i tretmani izbeljivanja zuba kod nas u ordinaciji su celo vreme kontrolisani od strane striučnjaka – stomatologa. Razlikujemo tzv kućno beljenje koje uz izradu individualnih splintova ili folija, i upotrebom sertifikovanog gela za izbeljivanje zuba daje izuzetne rezultate. Kasnije je ponavljanje procesa vrlo lako , samo nabavljanjem nove količine gela za beljenje , uz splintove koje ste već ranije dobili.

Individualno izrađeni splintovi za izbeljivanje

Najbolji i najbži način za efekat je ordinacijsko izbeljivanje

Ordinacijsko beljenje, obavlja se  uz pomoć LED lampe i aplikovanja gela za beljenje. Takođe daje izuzetne rezultate i to za samo sat vremena.   Jako je bitno da da se koriste legalno uveženi proizvodi koji su namenjeni isključivo za upotrebu u ordinaciji . Na taj način izbeći ćete sve navedene opasnosti kućnog beljenje zuba preparatima s interneta.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar