Hijaluronska olovka: povećanje usana bez igle

14-09-2019
Featured Video Play Icon

Hijaluron pen je razvijen u Južnoj Koreji i predstvalja relativno novu metodu za podmlađivanje kože i povećanje usana. Ovaj uređaj je namenjen za unošenje gel preparata u kožu bez upotrebe igle, međutim na teritoriji Srbije se ne izvodi , budući da nema dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva 

Kako povećati usne bez igle?

Povećati usne brzo, jednostavno i najvažnije – bez igle – sada je moguće, baem tako tvrde proizvođači ove inovacije! Hijaluron pen je razvijen u Južnoj Koreji i predstavlja alternativu opšteprihvaćenim metodama podmlađivanja kože i povećanja usana. Ovaj uređaj je namenjen za uvođenje tečnih i lakih gel-preparata u kožu pomoću  bezigličnog injektora. Hijaluronska olovka se sastoji od glavnog tela i „igle bez igle“ u koju se stavlja neophodna priprema za subkutanu primenu.

Princip rada hijaluron pena

U klipu aparata hijaluronske olovke nalazi se opruga koja, pod fiksnim pritiskom od 100 bara u 0,2 sekunde i kroz otvor promera 0,17 mm, ubacuje punilo u potkožno tkivo do dubine od 3-4 mm. Prednost ove metode podmlađivanja kože i povećanja usana je pre svega siguran, tvrde proizvođači Stručnjak jednostavno stavlja hijaluronsku olovku na usne pacijenta i pritisne dugme. U ovom trenutku određena količina punila „uleti“ u usne. I to se radi više puta. Specijalista može da kontroliše količinu primenjenog proizvoda. Kada su usne uvećane uz pomoć bezigličnog injektora, hijaluronske pene, punilo se ubrizgava mikrobno na 0,05 ml.

Različite vrste punila za kožu

Filler se naziva dermalno punilo, stvoreno specijalno za eliminisanje problema povezanih sa starenjem. Punila lako oslobađaju bore na licu, daju volumen vašim usnama, jagodicama i sl. Oni su različite gustine i imaju privremeni efekat. Samo kozmetolog, na osnovu individualnih karakteristika pacijenta, može da izabere pravi lek i izvrši proceduru. Mogućnosti aparata hijaluronske olovke nisu neograničene, a povećanjem zapremine usana bez igle, moguće je samo povećati volumen pacijentovih usana i blago ispraviti njihovu asimetriju, ako postoji. Hijaluronska olovka je nemoćna u promeni oblika usana, stvarajući jasnu konturu usana, formirajući filter kolone, takođe ne rešava problem, na primer, spuštanje uglova usta, itd. Samo igla može da se nosi sa ovim zadacima.

Klinike ga ne koriste već samo saloni lepote

Agencija za lekove i medicinska sredstva , nije dopustila upotrebu ovog uređaja na teritoriji Srbije , a prema njegovoj efikasnosti skeptični su i svi ozbiljniji lekari koji se bave antiagingom. Razlog tome je što se hijaluron  ne može baš tako jednostavno uneti pod kožu, odnosno proći kroz kožnu barijeru. Delovi koji prodru su zapravo malene grudvice koje čine veoma čudan oblik usana , i koji izgleda posve neprirodno.  Svi doktori za antiaging koje smo kontaktirali , složili su se da je ovde više reč o marketinškom triku koji puno obećava ali rezultat svakako nije ono što bi većina želela. Iz tog razloga koriste se licencirani hijaluronski fileri koji se aplikuju putem igle i ravnomerno raspoređuju u usnama, dajući uvećan i senzualniji izgled kakav se i traži.

Kako izgleda tretman hijaluronskom olovkom , pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar