Transrodna manekenka postala Viktorijin anđeo

29-09-2019
Featured Video Play Icon

Kada je brazilska manekenka Valentina Sampajo imala samo osam godina, psiholog je primetio da je transrodna osoba. Njeni roditelji su to prihvatili s puno razumevanja i ostali ponosni na svoje dete. Drugi su je takođe doživljavali kao devojčicu i pre prilagođavanja pola tako da nije imala problema u školi. Prve velike prepreke usledile su kasnije 

Otkaz radi transrodnosti

Kako je vreme odmicalo Valentina se transformisala u mladu devojku. Njena neverovatna lepota primećena je kada je sa šesnaest godina upisala studije mode i postala manekenka agencije iz Sao Paula. Prvi put je trebalo da prošeta modnim pistama 2014, ali je dobila otkaz zbog toga što se izjašnjavala kao trans osoba. Obaveštena je da je brend konzervativan i da njihovi klijenti ne bi blagonaklono gledali na trans manekenku. Nekoliko godina kasnije pariski predstavnici modne industrije nisu imali sličnih problema.

Loreal je prepoznao njenu lepotu

Kompanija Loreal, poznata po proizvodnji kozmetičkih proizvoda, producirala je kratki film o Valentini 2017. godine i učinila ce jednim od svojih zaštitnih lica. Kada se ubrzo posle toga  pojavila na naslovnoj strani francuskog magazina Vogue napravljen je presedan – nijednoj trans manekenki to nije pošlo za rukom ranije. Valentina je do sada pozirala za naslovne strane mnogih magazina i radila za brendove kao što su Dior, H&M, Marc Jacobs, Moschino i Philipp Plein. Sve to vreme jedan poznati brend okretao je glavu na drugu stranu.

Ignorisanje Victoria Secret  brenda

Svo to vreme, čuveni proizvođač donjeg veša – Victoria’s Secret, ignorisao je Valentinu. Ulje na vatro dolio je marketinški stručnjak VS kompanije Ed Razek, kada je izjavio da šou Victoria’s Secret ne bi trebalo da uključuje „transeksualce“ i da plus sajz modele publika ne želi da vidi. Međutim, situacija se nedavno prilično promenila.

Valentina je dobila krila

U Avgustu prošle godine, dvadesettrogodišnja Valentina  obavestila je javnost da je postala prvi trans model u istoriji koji će raditi za Victoria’s Secret brend. Devojci koja svet mode čini boljim konačno se ostvario dugogodišnji san, a samo nekoliko dana kasnije Ed Razek je dao otkaz. Dobro je kada lepo lice dovodi do jednako lepih promena, poručili su iz VS kompanije. Mlada manekenka izjavila je da je veoma ponosna na svoja dostignuća i da je to samo početak. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Valentina Sampaio / Facebook 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar