Podmlađivanje vazdušnim mlazovima sa ćelijama zdrave kože

01-10-2019

Injekcije botoksa, fileri i svi ostali tretmani za podmlađivanje, uskoro bi mogli da postanu prošlost. Podmlađivanje vazdušnim mlazevima koji sadrže ćelije zdrave kože, pokazali su pokusi na miševima, daje sjajne rezultate u peglanju bora

Nova istraživanja sprovedena na miševima, pokazala su da bi zdrave ćelije kože jednog dana mogle da se skladište i  kasnije koriste za podmlađivanje kada već budu vidljivi znakovi starenja na našem licu.

Ovaj metod istraživači su testirali na miševima – jakim vazdušnim mlazevima , pomoću kojih su im zdrave ćelije implementirali duboko u kožu. Rezultat je bio fascinatan, u roku od tri nedelje bore su im nestale. Studija je potvrdila da molekoli iz vazduha deluju na ćelije kože i podstiču proizvodnju kolagena.

”Novootkrivena metoda se pokazala za čak 30% efikasnijom od tretmana protiv starenja koji koristi matične ćelije, a koji se matra jednim od najnaprednijih, kada je reč o podmlađivanju.”, izjavio je tim sa Državnog univerziteta Severne Karoline.

Za sada je ovaj metod još uvek u fazi ispitivanja, a naučnici se nadaju da će tretman uklanjanja bora bez igala uskoro biti primenjiv i na ljude. Sličan tretman ili oxy terapija već postoji , međutim on ne koristi zdrave stanice koje se implementiraju vazdušnim pištoljem , već samo vazduh.

FOTO: arhiv

 

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar