Dr Nikola Bakiš: dentalni implanti su savršena estetska i funkcionalna nadoknada za izgubljeni zub

24-08-2020
Featured Video Play Icon

Zubni implanti se smatraju najboljim rešenjem po svim evropskim i svetskim standardima, kod nedostatka jednog zuba, a pogotovo kod nedostatka više zuba.  To su zapravo titanski šrafovi, koji se ušrafljiju u kost, i idealna su zamena za koren izgubljenog zuba, pojašnjava dr med dent Nikola Bakiš iz stomatološke ordinacije Dental Corner Esthetics. 

Ugradnja implanta je bezbolna i rutinska procedura

Ugradnja zubnih implanta danas je rutinska operacija sa preko 96% uspeha. Čak i kod potpune bezubosti ova procedura obavlja se brzo, u dve faze, sa tromesečnom pauzom. U međuvremenu pacijent dobija privremenu protezu tako da mu sam implantološki zahvat ne utiče na životni tempo i socijalnu interakciju. U slučaju nedostatka vilične kosti primenjujemo najsavremenije procedure njene nadoknade, uz upotrebu  veštačke kosti i drugih restorativnih materijala.

U kojim slučajevima se ugrađuju dentalni implanti

Dentalni implanti izvrsna su opcija u sledećim slučajevima: kada nedostaje jedan zub, naročito u zoni osmeha. Kada su susedni zubi zdravi i nepotrebno je – odnosno prevelika je šteta brusiti ih kako bi postali nosači mosta. U slučajevima kada planirani zubni nosači mosta nisu dovoljno stabilni da izdrže opterećenje. Npr. kad je prisutna paradentopatija. Kada je odstojanje između budućih nosača mosta veliko , tri ili više zuba nedostaju.

Rezultat je dostojna zamena za izgubljeni zub

Nakon bezbednog srastanja implanta u kosti , a to je je najčešće nakon tri meseca, sledi uzimanje otisaka za definitivni protetski rad  a to su najčeće keramičke krunice koje se izrađuju u zubotehničkoj laboratoriji.  Krunice se potom montiraju na implante i to je trenutno najbolja estetska i funkcionalna zamena za izgubljen zub.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta …

FOTO: Estetic.rs

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar