Efikasnost i granice delovanja krema za lice

13-04-2018
Featured Video Play Icon

Kako bi naša koža ostala što duže mlada, kreme za lice neophodne su u svakodnevnoj nezi.  One hrane kožu , pružaju joj potrebnu hidrataciju i pomažu u regeneraciji ćelija. Ipak treba biti realan u nekim svojim očekivanjima jer i kreme imaju svoja ograničenja. Pogledajte šta je na tu temu kazala dr Jasmina Lalošević – spec Evropskog instituta za naučni antiejdžing u Parizu. 

Krema – neophodna hrana za lice 

Kreme za lice sadrže hranjive supstance, koje su  zavisno o tipu kože, pomno odabrane i dozirane.  Kako bi njihov efekat bio potpun, potrebno ih je nanositi ujutro nakon buđenja i navećer pre spavanja. Postoje kreme namenjene raznim tipovima kao i starosti  kože i pre početka korišćenja neke od njih, dobro je pročitati čemu su namenjene i sadrže li možda neki sastojak na koji ste alergični.

Budite realni u očekivanjima

Dr Jasmina Lalošević smatra da uvek treba birati kreme proverenih proizvođača jer one jamče i sigurnost, budući da su prošle bezbroj testova pre nego li su se našle na policama trgovina, Dodaje i da treba biti realan u očekivanjima od neke kreme jer ona ne može postići efekat poput estetske hirurgije.

Samo kreme proverenih proizvođača su delotvorne

”Sa kremama možemo negovati kožu i postići jako dobar i  učinkovit efekat kao i sprečiti  pojavu bora.  Ali ne možemo za dva minuta eliminisati podočnjake koje možemo da rešimo samo hirurgijom , ili npr. popuniti boru koju možemo popuniti isključivo hijaluronskim filerom. Treba biti realan u svojim očekivanjima , no svakako dobra krema , proverenih proizvođača je uvek delotvorna i sigurna.  ”, zaključuje dr Lalošević. Celi video sa dr Jasminom  možete pronaći na vrhu teksta.

dr Jasmina Lalošević

Svaka krema se nanosi u debelom sloju, a višak se upija pomoću salvete

Ovo je jedna od najčešćih zabluda jer koža upija onoliko kreme koliko joj je potrebno i zato nanošenje debelog sloja nema nikakvog smisla. Tim pre što savremene kreme imaju veoma laganu i nežnu teksturu. Prema tome, ako je koža upila kremu i lice se ne sija, to ne znači da treba da dodate još jedan sloj. Pri korišćenju krema i emulzija, morate da budete štedljivi. I bez ikakvog upijanja!

FOTO: ARHIV / PIXABAY

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar