Filer s goveđim kolagenom briše ožiljke od akni i traje do 5 godina

13-01-2019
Featured Video Play Icon

Akne znaju stvoriti zaista velike upale na licu , a nakon što se povuku, njihova posledica su često ožiljci s kojima su  donedavno, osobe koje su patile od ovog dermatološkog poremećaja, morale živeti. Srećom, danas postoji nekoliko mogućnosti za efikasno rešenje navedenog problema, a mi vam predstavljamo  Bellafill – filer namenjen tretiranju ožiljaka od akni

Šta je Bellafill? 

Bellafill je dugotrajni filer odobren od Američke agencije za lekove  (FDA) , koji sadrži kolagen –  inače prirodno prisutan u koži, te malene polimetil metakrilat (PMMA) kuglice. Bellafill, nekada zvan Artefill, je 2006. godine odobrila FDA za tretiranje nazolabijalnih bora , a potom 2014. i za lečenje određenih vrsta umerenih do teških ožiljaka od akni.

Rezultati primene preparata Bellafill

Osim za ožiljke, preparat ima i druge primene 

Poput mnogih drugih filera i lekova, Bellafill također nudi i mogućnost izvanredne namene. Upotrebljava se za popunjavanje nekih drugih linija i bora, kao i za povećanje nosa, brade i obraza. Iako je Bellafill generalno siguran, svako ko misli da ga upotrebljava mora prvo da uraditi test kože, a posebno osobe alergične na govedinu.

Rezultati primene preparata Bellafill

Bellafill sadrži goveđi kolagen 

Bellafill sadrži rastvor goveđeg kolagena i PMMA – termoplastični materijal koji se pročišćava kako bi se stvorile malene kuglice zvane mikrosfere. Kada se Bellafill ubrizgava u kožu, telo apsorbuje kolagen a mikrosfere ostaju na mestu. One će u narednom periodu pružati kontinuiranu podršku vašoj koži  da nakon što apsorbuje  kolagen iz preparata , počne da proizvodi  i nadomesti ga vlastitim.

Pacijent pre tretmana , i godinu dana posle tretmana preparatom Bellafill

Bellafill vs. Juvederm

Najpopularnija zamena za Bellafill je Juvederm, licencirani proizvod za popunjavanje bora i konturisanje lica. Ključna razlika između ova dva proizvoda su sastojci koji imaju direktan uticaj na trajanje rezultata. Bellafill sadrži i prirodne i sintetičke materijale. Telo apsorbuje goveđi kolagen dok PMMA mikrosfere ostaju i stimulišu organizam za proizvodnju kolagena, stvarajući dugotrajne rezultate do pet godina.

Glavni sastojak Juvederma je hijaluronska kiselina (HA). HA je prirodno prisutan lubrikant koji se nalazi u  telu  i može zadržati velike količine vode.  S vremenom, organizam  postupno apsorbuje hijaluronsku kiselinu, pa su rezultati  privremeni, u trajanju od 6 do 18 meseci.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar