Fox eyes: ukosite oči pomoću niti

03-10-2020

Fox eyes je najnoviji trend, ujedno i neinvazivna procedura, kojom se, uz pomoć niti postiže ukošeni izgled očiju.  Sam zahvat je gotov za desetak minuta, efekat traje nekoliko meseci a košta oko 24000 RSD

Slavne dame žele oči poput lisice

Najnoviji trend među slavnima je neinvazivna metoda Fox eyes odnosno lifting nitima (fox eyes) koji se najviše koristi za korekciju kapaka i iskošavanje oka kako bi se stvorio izgled „lisice“. Minimalno invazivni, nehirurški zahvat podiže obrve i spoljašnje uglove očiju pomoću pomoću posebnih rastopljivlih niti (šavova) koji se uvlače u različite slojeve kože. Rastvorljive niti su prekrivene mikroskopskim bodljicama koje se usidre u tkivo, povlače ga i drže kožu čvrsto na mestu. Ovaj trend takođe je izuzetno prisutan u Rusiji, gde na hiljade devojaka žele imati ukošene oči poput lisice.

Tretman nitima na ostalim regijama

Osim na očima, niti daju rezultate i u predelu lica i vrata i predstavlja pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgavaju hiruškim procedurama. PDO niti se sastoje od specifične vrste materijala koji se zove Polydioxanone. U pitanju je supstanca koja se koristi za proizvodnju takozvanih topivih konaca u hirurgiji koji se najčešće koriste za ušivanje tkiva ispod nivoa kože. U zavisnosti od debljine same niti, proces otapanja može da traje nekoliko meseci, a najčešće se spominje srednja vrednost od šest meseci.Niti koje su tanje mogu da se otope nakon dva meseca, a one deblje i nakon šest meseci, ekstremno retko duže.

Fox eyes za 24000 RSD

Fox eyes metoda je  tretman veliku popularnost zahvaljujući najpoznatijim svetskim modelima među kojima su Bela Hadid, Kendal Džener i Emili Ratajkovski koje su predstavile svoj novi izgled  „lisice“. Mnoge manekenke, influenserke i pevačice su svoj drugačiji oblik očiju pokazale na Instagramu ali nijedna od njih ne želi javno da kaže da se podvrgla ovoj nehirurškoj metodi već tvrde da je reč samo o dobroj šminki. Cena ovog tretmana u inostranstvu se kreće oko 500 funti dok je u Srbiji oko 24 000 RDS.

pre i posle tretmana nitima

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar