FUE transplantacija , najefikasniji metod za povratak izgubljene kose

20-09-2018
Featured Video Play Icon

Zahvaljujući FUE metodu više nema potrebe da se kao u nekim starijim tehnikama transplantacije ,seče komad kože glave jer se folikuli (dlake) direktno vade sa potiljačne regije korišćenjem malog automatizovanog kružnog noža. On napravi mikro rez oko folikula koji se uz pomoć vakuma skladišti u rastvor koji mu omogućava ishranu i preživljavanje do momenta kada će biti presađen u primajuću regiju.

Nakon vađenja odgovarajućeg broja folikula oni se na netraumatičan način implantiraju na željeno mesto. Samim tim se skraćuje vreme stavljanja i eliminiše mogućnost oštecenja folikula.  FUE metoda transplantacije izaziva minimalno krvarenje i nema očekivanih komplikacija. Postupak se izvodi u lokalnoj anesteziji, a pacijent nakon zahvata odlazi iz bolnice bez zavoja i već sutradan se vraća svojim uobičajenim aktivnostima (samo ne sportskim).

Pri vađenju folikula ne ostaju ožiljci, već samo male blede tačkice na mestima gde je dlaka uklonjena, a koje se nakon mesec dana čak ni ne vide. FUE je danas također postao i polu-automatizovan tj. za vađenje folikula iz donorske baze koristi se robotska ruka što ubrzava sam proces ekstrakcije te ga čini preciznijim. Potpuni rezultat ovog zahvata biti će vidljiv 8-12 meseci nakon transplantacije.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar