Glicerin: jeftin sastojak sa sposobnošću upijanja vlage

20-02-2023

Glicerin se odavno  koristi u kozmetičkoj industriji i uprkos evoluciji različitih komponenata, i dalje je popularan među proizvođačima. Činjenica je da on poseduje jedinstvenu sposobnost  – brzo upija vlagu i dugo je čuva. Saznajte kako ga možete upotrebiti u nezi lica i tela

Glicerin za kožu lica

Ako ga nanesete na lice, koža ga neće apsorbovati. Razlog tome je što će glicerin stvoriti nevidljiv film koji privlači mikroskopske molekule vode koji se nalaze u vazduhu, i na taj način hidrirati kožu. Živite li tamo gde je vlažnost visoka – glicerin je vaš nezamenljiv pomoćnik. Ukoliko je vlažnost niska, glicerin počinje tražiti vodu u dubljim slojevima kože dehidrirajući je. U tom slučaju ne preporučuje se njegovo korišćenje.

Glicerin za kosu

Glicerin se koristi za pospešivanje rasta kose, hidrira suvu kosu a odlično neguje  onu krhku, ispucale krajeve, kao i perutavu kožu glave. Najjednostavniji način za korišćenje glicerina je da dodate nekoliko kapi u šampon kod svakog pranja.  Rezultat će biti poslušna, meka i hidrirana kosa . Glicerin možete dodavati i u maske i pakovanja za kosu. Ova viskozna supstanca obavija dlaku i vlaži je.

Glicerin za ruke

U prodavnicama možete pronaći kreme za ruke sa glicerinom. Izuzetno su korisne, kako za hladne, tako i za vrele dane. Zimi štite ruke od hladnoće, leti – ublažavaju iritciju i svrab kože. Možete jednostavno da stavite malo glicerina na problematične i suve delove ruku ili napaviti kupku za  ruke: dovoljno je nekoliko kapi glicerina staviti u toplu vodu.

Glicerin za pete

Glicerin možete koristiti za negu grube kože ruku, stopala i ispucale pete.  Recept je proveren i delotvorn. Kupite u apoteci glicerin i 70%-ni alkohol. Pomešajte u proporciji 1:1. Utrljavajte ovu mešavinu na grubu kožu ruku, nogu, peta i sva kritična ogrubela mesta ujutro i uveče. Posle desetak dana videćete fantastične rezultate! Vaše pete postaće roze boje, nežne i meke, a nokti će dobiti lep sjaj.  Ovu smesu možete koristiti i za laktove.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar