Hyaluid: 8 vrsta hijaluronske kiseline i botoks u jednom

25-07-2021

Hyaluid je korejski kozmetički preparat za podmlađivanje kože. Reč je o gelastoj tečnosti koja sadrži biološke spojeve, usmerene na ponovno pokretanje funkcija i punjenje molekula, čija efikasnost s godinama opada.  Hyaluid podmlađuje kožu i čini je zdravom 

8 veličina molekula hijaluronske kiseline

Hijaluid deluje na kožu pomoću 8 različitih vrsta hijaluronske kiseline i više oblika saharida (ugljikohidrati),  koji se talože u njenim plitkim i dubljim slojevima, dopunjavajući prazne prostore izvanćelijskog matriksa (strukturne mreže).  Kad se ovi sastojci sjedine, oni nabubre u bogate hidratantne balone koji podstiču regeneraciju, kao i stvaranje kolagena i elastina. Rezultat je podebljana i podmlađena koža.

Efekat na koži izazvan korišćenjem Hyaluida

Prirodna lipoliza uz efekat podmlađivanja

Hyaluid sadrži nisku dozu natrijevog deoksiholata koji je zaslužan za razgradnju masti  te aktivira proces lipolize (postupak koji metabolizira suvišnu masnoću sličan vežbanju). Uz to povećava i elastičnost kože, čineči je mladalačkijom. Dva glavna uzroka starenja su oksidativni stres (UV zračenje, zagađenje okoline itd.) i kontrakcije mišića koje stvaraju bore.

Efekat na koži izazvan korišćenjem Hyaluida

Usporava proces starenja i sadrži botoks

Hyaluid opskrbljuje kožu s 3-O-etil askorbinskom kiselinom, stabilnim oblikom vitamina C koji stvara polje sile oko ćelija kože,  kako bi se brzo sanirala oštećenja  uzrokovana delovanjem slobodnih radikala. Taj proces usporava  tipičnu brzinu starenja. Stezanje mišića lica, stvara i produbljuje bore . Hyaluid ublažava ovaj fenomen, dobavljanjem modifikovanog oblika botulinum toksina, neurotoksičnog proteina koji smanjuje intenzitet svakodnevnih mišićnih kontrakcija.

FOTO: slurplaboratories.com

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar