Immediate loading: vađenje zuba, ugradnja implanta i postavljanje privremene krunice, u jednoj poseti lekaru

01-11-2018
Featured Video Play Icon

Nova generacija dentalnih implantata nudi i veće mogućnosti za njihovu primenu. Zahvaljujući  tome,  nove implantate je moguće ugraditi  odmah nakon što se izvadi zub. Više o svemu zna, dr med dent Nikola Bakiš koji se nedavno vratio sa edukacije na  Fakultetu Ilapeu u Brazilu u kom je posetio i fabriku dentalnih implantata

Najnovija  generacija dentalnih implantata

”Bili smo u poseti fabrici implantata Neodent u Brazilu, koja je od nedavno u 100 % – tnom vlasništvu Straumann grupe. Tamo smo prisustvovali prezentaciji najnovije linije implantata Grand Mors i edukaciji…Glavna odlika koncepta koji nije toliko nov, ali je prelepo upakovan u jedan izuzetan proizvod, i u novu liniju proizvoda ove firme je zapravo  ” immediate loading” ”, kaže dr med dent Nikola Bakiš.

dr med dent Nikola Bakiš

Immediate loading za ekspres rezultat

Sam koncept immediate loading-a postoji već  dugo i podrazumeva da se u jednoj poseti izvadi zub, ugradi implant i pacijentu obezbedi privremena krunica. Nakon par meseci, kada se završi proces integracije implanata i kada se oforme meka tkiva oko privremenih kruna, pacijent dolazi da se privremene krune zamene definitivnim fiksnim radom.

Dizajnirani za sve vrste kosti

‘Grand Mors implantati su dizajnirani tako da se u svakoj vrsti kosti može postići primarna stabilnost ,odnosno, da se odmah može uraditi privremeni rad. Ovo je svakako velika prednost za naše pacijente , budući da bezuba vilica može da se reši sa 4 implantata, što znači odmah. ”, zaključuje dr Bakiš. Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

Linija implantata Grand Morse

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar