Interdentalne četkice čiste i najnepristupačnije delove zuba

23-04-2022

Kad je higijena zuba u pitanju, interdentalne su četkice , nakon konca, donele najveću revolucija u čišćenju zuba. Njihova prednost je što mogu da dopru do nepristupačnih delova vilice, koji su van dometa obične četkice za pranje.  Interdentalne četkice su rešenje za sve koji imaju problem sa lepljenjem hrane, ali i za one koji imaju veštačke zube, fasete, nadogradnje, krunice…

Šta je interdentalna četkica?

Interdentalna četkica ima za zadatak da prevenira probleme i oboljenja desnih, tako što  uklanjanja ostatke hrane i plaka na mestima koja su teško dostupna, a nalaze se u prostorima između zuba.  Ono što odlikuje interdentalne četkice jeste mala glava, ali i veoma male i tanke čekinje koje mogu da se podvuku između zuba i dohvate prostore bez obzira na to da li su razmaci među zubima veći ili manji. Interdentalne četkice mogu se kupiti u apotekama, ali i u bolje snabdevenim supermarketima.

Kako se koristi ova četkica?

Uprkos tome što često perete zube običnom četkicom za zube, savetujemo da interdentalnom četkicom zube čistite makar jednom dnevno. Ovo će sigurno pomoći da legnete bez naslaga između zuba, a ne zaboravite da su bakterije aktivne i noću. Zapravo, i te kako su aktivne noću. Interdentalne četkice birajte na osnovu prostora između vaših zuba. Zbog različitih veličina prostora između zuba, možda će biti potrebno da koristiti više od jedne veličine četkica. Interdentalna četkica treba veoma nežnim pokretima da se umeće u prostore između zuba. Probajte malim kružnim pokretima očistiti delove zuba bez upotrebe velike sile.

Održavanje fiksne proteze interdentalnim četkicama

Održavanje fiksne proteze je od suštinske važnosti da bi zub istrajao u svom ispravljanju.  Nega i čišćenje delova proteze interdentalnom četkicom slično je kao i čišćenje zuba. Na vama je da odgovorno pristupite higijeni i da svakog dana ne zabušavate. Isto kao što između zuba lakim pokretima uz mali pritisak čistite zube, moći ćete da čistite i prostor između zuba i proteze. To će vašu vilicu pripremiti za bolji oporavak, a kada protezu skinete imaćete blistave bele zube koji će osim vašeg zdravlja poboljšati i vaše samopouzdanje.

FOTO: estetic

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar