Istraživanje otkrilo: Amerikanci godišnje troše 15 milijardi dolara na estetske zahvate!

25-10-2017

Prema najnovijim statističkim podacima  koje je objavilo Američko društvo za estetsku plastičnu hirurgiju ( ASAPS),  po prvi puta u historiji Amerikanci su potrošili 15 milijardi dolara za kombinovane hirurške i neinvazivne procedure korekcija lica i tela. Najveći razlog tome,velika je ponuda raznih novih procedura podmlađivanja i korecija tela.

Između  2015. i 2016. beleži se porast od 11% koji je estetskoj industriji doneo povećanje ukupnih rashoda za 1,5 milijardu dolara.  Od toga 56% otpada na hirurške zahvate  dok se 44 %  Amerikanaca podvrglo neinvazivnim metodama podmlađivanja.

U protekloj godini, uočen je značajan porast  intervencija oblikovanja lica ( 14%)  i  povećanja gudi ( 41%) vlastitom masnoćom. Povećanje grudi vlastitom masnoćom posebno je popularno kod žena koje žele malo uvećanje za koje je obično potrebno 0,5 do 1 časa materijala. Sve one koje žele više od toga  morat će da ugrade implante.

Tokom 2016. porastao je i broj izvedenih zahvata  labioplastike ( 23%)  i podizanja zadnjice ( 21%), što pokazuje da žene imaju vrlo specifične želje za estetikom tela kao i da  iskorištavaju  najnovije  metode podmlađivanja  i koregovanja koji im očito daju željene rezultate.

Dva neinvazivna tretmana koji su ostvarila značajan rast su aplikacija hijaluronskim filerima ( 16)%) i nehirurško zatezanje tela. Dermalni fileri postaju sve popularniji jer pacijenti postaju svesniji njihove široke primene. Što se tiče nehirurkih tretmana zatezanja kože, ljudi ih sve više traže jer se žele osloboditi masnoće i zategnuti telo na što manje invazivan način.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar