Kada započeti s antiejdžing tretmanima?

18-02-2022

Mnogi se često pitaju kada je najbolje započeti s određenim tretmanom lepote? Odgovor na to pitanje razlikuje se od osobe do osobe i zavisi o mnogo faktora poput, strukture i kvalitete kože kao i o starosti samog klijenta koji je došao u kliniku za estetsku medicinu. Saznajte koje metode lepote su namenjene, 20-ima, 30-ima, 40-ima, 50-ima…

Tretmani mikroiglicama podstiču proizvodnju kolagena i regeneraciju kože

20-te: pilinzi i tretmani mikroiglicama

20-e godine često donose post pubertetske posledice i tragove na koži u obliku akni ili ožiljaka od akni, strija i dr. Ti problemi uspešno se  tretiraju  kombinacijom pilinga,  tretmana mikroiglicama, kao i apliciranjem seruma za mladalački sjaj.  Kako bi koža bila čista i zdrava preporučuju se tretmani poput Hydro facial i Oxy-a. Kućna nega je takođe veoma važna, a voćne kiseline su  ključne za ravnanje svih nepravilnosti na koži.

Tretman mikromezoterapije

30-te: hijaluron, boosteri, mezoterapijski kokteli

Tretmani mikroiglicama i radiofrekvencijom za održavanje i utezanje kože,  u tridesetima su  od ključnog značaja a hidratacija kože postaje prioritet.  U toj dobi koriste se boosteri i serumi na bazi hijaluronske kiseline i nanopeptida, te mezoterapijski kokteli koji u kožu unose različitim medicinskim tehnikama – mikroiglicama ili  mikroplazma radiofrekvencijom i ultrazvukom. Srednje 30-e su godine kada se uveliko počinju  koristiti hijaluronski fileri za brisanje bora i popunjavanje volumena.

Plexr – nehirurška blefaroplastika

40-te: botox, mezoniti,  J plasma

Svakako broj jedan za korekciju mimičkih bora na čelu i ispod očiju u 40-ima je botox.  Preporučuju se i redoviti tretmani radiofrekvencijom  koja podstiče lifting kože te aplikacija biostimulatora kolagena. Lifting kože postiže se takođe i mezonitima, posebnim kirurškim iglama koje se unose pod kožu i stvaranju učinak zatezanja (liftinga) kože. Laseri su također odlična tehnika za podmlađivanje kože, kao i neki inovativniji uređaji poput J plasme i Plexra.

Pacijentkinja pre i posle tretmana hijaluronskim filerima Juvéderm

Nakon pedesete nastavite se održavati navedenim metodama

Ako ste u 40-ima krenuli s prethodno navedenim tretmanima, u 50-ima  s njima samo nastavite.  Veoma su efikasni i kokteli za podmlađivanje te fileri koji su ujedno i bisotimulatori stvaranja novog kolagena. Kućna nega  mora da sadrži proizvode sa  voćnim kiselinama, DNA aktivatore, nanopeptide, serume za noć i bogate hidratantne kreme i serume za dan.  Obavezne su i kreme s visokom zaštitnim faktorom 50+ koje se koriste tokom  cele godine da se spriječi hiperpigmentacija na koži lica i tela.

Biostimulatori kolagena

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar