Kafa poboljšava rast kose i daje joj sjaj, ukoliko je primenite na ovaj način

04-01-2019

Rezultati jednog istraživanja su pokazali da kafa može poboljšati sjaj i  rast kose, a pomaže i ukoliko želite da joj date tamniju nijansu. U nastavku saznajte kako se izvodi ovaj kućni tretman lepote 

Prvo skuvajte jaku crnu kafu. Što je tamnija i jača, to će njen efekat na vašu boju kose biti bolji. Nakon što ste pripremili kafu, operite kosu šamponom koji inače koristite. Dobro osušite kosu, ali ne skroz. Ukoliko je kosa duga, prebacite je napred i nanesite kafu. Zatim laganim pokretima ruku masirajte glavu kako bi kafa došla i do manje dostupnih delova.

Zatim stavite najlonsku kesu i tako ostavite od 20 do 60 minuta. Što duže pustite kafu da deluje, kosa će poprimiti tamniju nijansu. Zatim isperite kosu toplom vodom i temeljno je osušite. Ako ponavljate ovu metodu na nedeljnom nivou, vaša kosa će postajati tamnija, sjajnija i zdravija.

Kafa takođe stimuliše rast dlake, što znači da nećete morati da se borite s gubitkom kose. Ako želite maksimalno da iskoristite ovu metodu, možete povremeno da isperete kosu jabukovim sirćetom.

Važno je da znate da je ova metoda namenjena ljudima s tamnosmeđom kosom i generalno tamnijim nijansama. Na plavoj kosi rezultati mogu biti manje efikasni.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar