Korejski kozmetički proizvodi koji su osvojili svet

10-12-2019

Koreja je postala lider u osmišljanju i proizvodnji inovativnih hemijskih supstanci za kozmetičke proizvode. Njihovi preparati za negu kože su multifunkcionalni, izuzetnog kvaliteta i nadasve daleko ispod cene manje kvalitetnih srodnih proizvoda zapadnih kozmetičkih kuća

Korejska kozmetika osvaja EU tržište

Kozmentika koja nam stiže sa podneblja Koreje bazirana je na ideji multifunkcionalnosti proizvoda i napredne nege kože. Zašto imati samo puder kada možete da imate i BB ili CC kremu koja ujedinjuje ono najbolje od make upa i dekorative? Baš kao što BB krema licu daje zadovoljavajući nivo prekrivanja i zaglađivanja proširenih porica, ona u isto vreme deluje i anti-age, dubinski hrani kožu, te joj pruža adekvanu zaštitu od negativnih spoljašnjih uticaja.

Sleeping packovi hrane kožu noću

Sa azijskog tržišta dolazi nam proizvod koji spaja ono najbolje od kreme i negujuće maske za lice. Sleeping packovi su proizvodi generalno guste teksture koji se nanose u većoj količini na lice neposredno pre spavanja, a zatim se umasiraju u kožu, i u njima se doslovno provodi noć. Jedinstveno obeležje ovih proizvoda je to što imaju koncentrisani sastav čije sirovine obiluju antioksidantima, izbeljuju mrljice, te intenzivno obnavljaju i hrane kožu uz obećanje da ćete se sutra probuditi sa doslovno novom kožom.

Papirnata maska za lice već je svetski hit

Umesto klasične maske za lice koja dolazi u tubici i koju najverovatnije nanosite prstima, papirnate maske su jednokratni proizvod koji upotrebite i bacite. U papiru nežne teksture izrezane su rupe za oči, nos i usta, a sam papir je natopljen izrazito hidratantnim sadržajem, najčešće tečne, fluidne ili gelaste teksture. Ove maske predstavljaju neku vrstu prepreke koja zaustavlja isparavanja i omogućava da aktivni sastojci duboko prodru u dermis kože i zaista “urade” ono što je koži potrebno. Odlične su kao nedeljni tretman za dubinsku negu lica u hladnijim mesecima.

Tonik za lice

Ovi tonici nemaju adstringentno svojstvo poput regularnih tonika, već deluju izrazito hidratizirajuće i obnavljajuće na kožu. Savršeni su kao ekstra korak u rutini nege lica koju treba pomalo “pojačati” u zimskim mesecima jer dodaju hranjive sastojke koži bez dodavanja dodatnih slojeva masnoće.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar