Trend ”đavoljih usana” se iz Rusije proširio na Veliku Britaniju

07-12-2019

U poslednje vreme na društvenim mrežama, sve više je fotografija devojaka čije usne imaju neobičan talasasti oblik, pod nazivov „đavolje usne“. Plastični hirurzi upozoravaju da procedura oblikovanja usana na ovaj način nije sasvim bezazlena a trend se iz Rusije sad proširio i na Veliku Britaniju 

Upotreba hijalurona na granici bizarnosti 

Moderno doba u kom živimo nudi nam bezbroj divnih mogućnosti , međutim usled široke dostupnosti svega, s vremena na vreme pojave se i neki trendovi, čiju svrhu zaista ne možemo da objasnimo. Jedan od njih je tretman hijaluronskim filerima, kojim se postižu tzv Đavolje  usne, a koje se još nazivaju i hobotnica  ili kišobran usne. Posebnost tih usana je što su talasaste, sa više ili manje ispupčenim delovima.  Lekari nisu baš oduševljeni ovom novom modom koja uključuje i upotrebu filera.

Tretman može dovesti do trajne disproporcije usana

„Želim da upozorim da to nije proces nakon kojeg u svakom slučaju sve može se vrati na pređašnje stanje“, rekao je plastični hirurg Tigran Aleksanjan i dodao da se oko filera, hijaluronske kiseline i gela formira fibrozno tkivo koje ima ulogu okvira čiji je oblik izmenjen. Dr Tigran  je naveo da procedura u celini nije opasna, ali da može da dovede do disproporcije lica. Slične procedure moraju da se izvode isključivo na osnovu medicinskih nalaza, a nikako kao danak modi, pojasnio je.

Glupost je neuništiva

„Čini mi se da je to glupo. Ljudi ne znaju kako da se ispolje i ne bave se svojim intelektom. To je odsustvo ukusa. To je moda koja će brzo proći“, zaključio je Aleksanjan u razgovoru za ruski Sputnjik. No čini se kako na njegova upozorenja mnoge mlade devojke previše ne mare. Naime trend je u početku bio aktualan samo u Rusiji a sada se proširio i Velikom Britanijom.

FOTO: Instagram / Screenshot

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar