Laserska liposukcija: najdelotvornija i najbrža metoda za oblikovanje tela

31-10-2023
Featured Video Play Icon

Laserska liposukcija kombinuje tradicionalnu liposukciju sa upotrebom laserske tehnologije radi razgradnje masnih ćelija pre nego što se uklone. Za razliku od laserske lipolize, ovde se masnoća fizički isiše, kaže dr Dejan Miholčić, spec plastične i rekonstruktivne hirurgije

Liposukcija se može izvoduti u regiji: trbuha, bokova i bedara, butina, leđa, gornjeg dela ruku, brade i vrata, grudi i kolena

Minimalno invazivan estetski zahvat

”Laserska liposukcija je definitivno najmanje invazivan estetski zahvat za uklanjanje masnih naslaga i oblikovanje tela. Ova metoda  je danas jedna od najčešće primenjivanih i svakako najefikasnijih hirurških procedura za oblikovanje tela. Operacija laserske liposukcije se obično izvodi u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji, zavisno od želje pacijenta”, kaže dr Miholčić, stručnjak za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju.

Kako se izvodi  laserska liposukcija?

”Tokom zahvata, hirurg napravi male rezove u koje se uvodi tanak optički kabel a kroz njega emituje laserska energija. Laserska energija ima tri efekta. Prvi jeste razgradnja masti, drugi je stimulacija kolagena u koži iznad tretiranih regija, i treći je kauterizacija sitnih krvnih sudova. Ovo poslednje utiče na vrlo brz oporavak i na smanjenje bilo kakvih neželjenih efekata posle liposukcije”, pojašnjava hirurh Miholčić.

pre i posle laserske liposukcije

Ovaj zahvat nije namenjen mršavljenju

”Važno je napomenuti kako ovaj zahvat nije namenjen mršavljenju i gubitku kilograma već primarno oblikovanju, odnosno skulpturiranju tela. Zahvat pruža sjajne rezultate, pored kojih je preporučivo da se pacijent u budućnosti bavi nekom vežbom…i naravno da pazi na ishranu. Na taj način, vaša sjajna figura trajaće godinama. Nakon ovog operativnog zahvata, pacijent nosi kompresivni zavoj nekoliko nedelja, kako bi se oticanje”, zaključuje dr Dejan iz DE klinike u Zemunu.

Više pogledajte u videu na vrhu teksta.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar