Lice ne treba prati tokom tuširanja, tvrde dermatolozi

20-12-2020

Iako smo sigurni da gotovo svi tokom tuširanja peru i lice, dermatolozi upozoravaju da bi trebali prestati s tom navikom. Koliko god topla voda zna da godi telu, posebno tokom zimskih dana, ona može naneti i štetu osetljivoj koži na našem licu  

Lice je izuzetno esetljivo 

Dermatolozi navode da je lice jedan od najosetljivijih delova vašeg tela, zbog čega je veoma važno da ga vrlo pažljivo operete. Ako ste neko ko voli da se tušira izrazito toplom vodom, preskočite svoje lice, jer vrelina može da nanese dugoročnu štetu vašoj koži.

Izbegavajte vruću vodu 

”Vruća voda i topla isparenja šire krvne sudove i kapilare, zbog čega se na koži javlja crvenilo. Tako rizikujete da dugoročno pogoršate njen izgled, a u najgorem slučaju izazovete rozaceu”,  izjavila je za magazin Marie Claire doktorka Rejčel Nazarijan iz Švajger dermatološke grupe.

Imajte meru prilikom tuširanja

Veoma topla voda takođe može da previše osuši vaše lice, jer ona defakto isisava zaštitnu mast vaše kože, što na kraju može dovesti do prerane pojave bora zbog smanjenja nivoa prirodne vlažnosti kože lica. Postoji, međutim, način da sačuvate lepotu vaše kože, a da ipak operete lice tokom tuširanja. To ćete postići ako se ne tuširate duže od 10 minuta i isključivo perete lice mlakom ili blago hladnom vodom.

FOTO: arhiv

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar