Ljiljana Drakulić : Zahvaljujući digitalnom marketingu, medicinski turizam u Srbiji će tek doživeti procvat!

04-01-2018
Featured Video Play Icon

Ljiljana Drakulić Božanić i dr Gradimir Dimitrijević autori su projekta “Srbijamed” u kojem su glavni akteri srpsko znanje i resursi ponuđeni žiteljima Nemačke, Austrije i Švajcarske, u čijim državama su zdravstvene usluge iz oblasti estetske medicine, hirurgije, stomatologije, znatno skuplji. Za portal Estetic Ljiljana je otkrila kako funcioniše njena ideja kao i zašto je digitalni marketing danas iznimno važan.

Inozemni pacijenti su dobri za privatnike i za državu

Dolazak stranaca u našu zemlju zarad jeftinijih medicinskih usluga, ne samo da bi doprineo zaradi, nego i razvoju turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, i što je najznačajnije zaustavio bi odliv naših lekara u inostranstvo, tvrdi autorica ovog projekta: ”Usredotočili smo se na Nemačko, Austrijsko i Švajcarsko tržište.

Zanimljivo je da nemačko  tržište ima 90 miliona stanovnika, od kojih 40 odsto koristi zdravstvene usluge. Ukoliko bi samo jedan procenat došao u Srbiju, to bi nam dovelo oko 360.000 pacijenata. U ovom regionu to niko ne radi, pa bi Srbija postala lider u prodaji zdravstvenih usluga, jer za to imamo sve uslove”,  kaže Drakulić.

Ostvaruju trećinu zarade zahvaljujući  stranim pacijentima

S njom se slaže i dr Ivona Gačević – estetski hirurg bolnice Adonis , u kojoj su 30% pacijenata oni iz inostranstva: ”Srbija ima sve uslove  za uspešan medicinski turizam. Naši lekari veoma su edukovani i prate svetske trendove, koristimo iste materijale kao u zemljama Europske Unije i Amerike, a uz to se pokazalo da možemo ponuditi i odličan smeštaj. ”

Važnost digitalnog marketinga 

Pored toga Ljiljana ističe da je danas veoma važan digitalni marketing dok su elektronski mediji davno izgubili ovu bitku u oglašavanju: ”Danas vi imate veliki uticaj društvenih mreža, preko kojih se može plasirati svaka usluga ne samo u Srbiji  kao što je to  slučaj sa televizijama, već i i širom sveta. ”

Celi razgovor sa Ljiljanom Drakulić i dr Ivonom Gavčević možete pogledati u videu na vrhu teksta.

 

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar