Pripremite sami ”zlatnu vodu” za zdravlje i lepotu po receptu ruske lekarke

05-01-2018

Zlato pomaže da se poništi štetna oksidacija koja nastaje zbog svakodnevne izloženosti toksinima i zagađivačima. Zlatna voda je voda obogaćena jonima zlata, a slično kao i srebrna koja jača imunitet, priprema se vrlo lako. Možete da se umivate njom, praviti obloge ili je koristiti za masažu, tvrdi ruska lekarka.

Osim što deluje antibakterijski i protivupalno, zlato takođe izbeljuje staračke pege i mrlje nastale usled sunčevog zračenja. Ovo je recept za pripremanje i korišćenje zlatne vode iz njene knjige “Šungit – kamen spasilac”.

Priprema zlatne vode

Uzmite zlatan novčić, dukat ili komad nakita od (isključivo) žutog zlata, bez ukrasnog kamenja, težine oko tri grama. Dobro ga operite pod mlazom vode i stavite u neoštećen emajlirani lončić. Prelijte zlato sa dve čaše filtrirane vode i ostavite da vri na niskoj temperaturi sve dok se količina vode ne smanji na polovinu. Izvadite zlato, a vodu koristite za umivanje, masažu ili kao oblog protiv bolova u mišićima, kao i za stimulaciju limfne drenaže.

Pozitivni učinci zlatne vode

Zlatna voda usporava potrošnju kolagena i elastina, stimuliše rast ćelija, tako što omogućava da se molekuli kiseonika transportuju pravo u kožu, zbog čega se ona revitalizuje i dobija mladolik izgled. Takođe, podstiče cirkulaciju, jača tonus mišića, a odgovara svim tipovima kože. Ako se umivate zlatnom vodom, masna koža gubi suvišan sjaj i postaje glatka, a suva postaje meka i hidrirana. Ispiranje kose ovom vodom jača dlaku i revitalizuje kožu glave. Ukoliko vam niste pobornik kućnih pripravaka lepote, na tržištu postoje preparati na bazi vode i zlata koji će da vašu kožu drže čistom,  zdravom i zategnutom.

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar