Matične ćelije iz placente i pupčane vrpce u službi lepote

03-07-2024

Dokazano je da matične ćelije koje se nalaze u placenti i pupčanoj vrpci  stimulativno deluju na fibroblaste – ćelije zadužene za proizvodnju kolagena u koži. Tehnološki napredak, posebno na polju nanotehnologije, omogućio je da se posebnom filtracijom placente dobije gust serum koji sadrži embrionalne ćelije i pogodan je za primenu u estetskoj medicini

Kako se izvodi tretman ?

Tretmanu prethodi higijenska priprema lica, vrata i dekoltea. Počinje se od površinskog čišćenja kože mlekom i dodatno uljem u predelu oko očiju. Ovako očišćena koža prebriše se losionom ili tonikom. Na ovaj način eliminiše se nečistoća iz površinskih slojeva epiderma, tako da se svi nedostaci lako uočavaju. Nakon toga slede piling i masaža lica, čime se podstiče bolja prokrvljenost i poboljšava efikasnost tretmana.

Da bi serum placente dospeo u dublje slojeve kože, koristi se dermalni roler ili aparati s mikroiglicama , a zatim se preparat utrljava laganom masažom. Nikada se ne tretira cela površina kože, već se tretman izvodi deo po deo, a kako bi se postigla još veća efikasnost, poželjno je da se završi hijaluronskom maskom.

Kakav efekat ima ovaj tretman?

Efekti ovog tretmana uočavaju se odmah. Koža je zategnuta, blistava, osvežena, vidljivo podmlađena i hidrirana, tamni kolutovi oko očiju postaju bleđi, sitne statičke bore oko očiju i na čelu znatno su ublažene, a boja tena ujednačenija. Uz redovnu primenu smanjuju se vidljivi nedostaci kože i što je najvažnije, dolazi do usporavanja njenog starenja. Ukoliko se pravilno izvodi, ne dolazi do oštećenja kože, pa samim tim nije potreban nikakav oporavak posle tretmana.

FOTO: Estetic

FacebookFacebook MessengerSMSWhatsAppViber

Ostavite komentar